• Indrukwekkende wijn uit Navarra Indrukwekkende wijn uit Navarra - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Indrukwekkende wijn uit Navarra Indrukwekkende wijn uit Navarra - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Bodega Otazu /

Indrukwekkende wijn uit Navarra

De absolute top van Navarra.

  •   wijngeschenken
Prijs27,95
  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de producent

Bodega Otazu uit Navarra is één van de slechts 14 wijnhuizen in Spanje die de naam ‘Pago’ mag voeren. Deze classificatie geldt allen voor top wijnhuizen met topkwaliteit wijngaarden. De chardonnay wordt handmatig
geplukt en rijpt drie maanden ‘sur lie’ voor extra textuur. De rode Premium Cuvée rijpt maar liefst 12 maanden op Franse barriques, waardoor je dat rijpe, complexe mondgevoel krijgt.

In deze wijnmist treft u de volgende wijnen:

Otazu chardonnay: 
Heldere, bleekgele kleur. Intense geur van citrusvruchten, rijpe appel, peer en banaan. Volle, frisse smaak van kweepeer, abrikoos, groene appel en brioche. Mooi verweven zuren, vol middenpalet en een heerlijk lange afdronk.

Otazu Premium Cuvée:
Diep kersenrode kleur. Intense, maar tegelijkertijd ook elegant bouquet van zwarte bessen, bramen, kersenjam, kruidnagel, kaneel en balsamico. volle, zeer complexe smaak met onder andere tonen van rijpe kersen, bosbessen, bramenjam, tabak, toast en koffie. De eeuwigdurende afdronk laat een heerlijk mondgevoel achter.

 

  • Wijn type: wijngeschenken
  • Producent: Bodega Otazu
Bodega Otazu

Bodegas Otazu is het meest noordelijk gelegen wijnbedrijf in Spanje dat rode wijn produceert. Je vindt Otazu op een kleine 10 km ten westen van Pamplona. De naturlijke grenzen van de wijngaarden van Otazu worden gevormd door de Sierra del Perdón, de Sierra del Sarbil en de Arga rivier. De complexe bodemgesteldheid en het microklimaat zorgen ervoor dat de wijnen van Otazu bijzonder hoog van kwaliteit zijn. 

Al in de 15e eeuw wordt op het domein van Otazu wijn gemaakt. Toen al hadden de wijnen een grote naam, het waren de lievelingswijnen van Carlos III, koning van Navarra. In 1840 is er een wijnbedrijf in Franse stijl neergezet, met een capaciteit van 200.000 liter wijn in houten vaten.Vandaag de dag staat het oude gebouw er nog steeds, volledig gerestaureerd, met nieuwere gebouwen aangrenzend.

DOP Pago de Otazu

Het 'Vino de Pago' appellatie-systeem is door de Spaanse overheid ontwikkeld in 2003. Het doel hiervan was om bovenop de huidige 'DO' en zelfs 'DOCa' een kwalificatie toe te kennen aan wijnbedrijven van uitzonderlijke kwaliteit. De toekenning van deze appellatie geschiedt alleen aan individuele wijngaarden of wijnbedrijven, in plaats van aan een regio. Deze zeer speciale, terroir gedreven, referentie is slechts toegekend aan 14 kwaliteits wijngaarden. Pago de Otazu is daar één van.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.