Bodega Otazu / (2020)
Premium Cuvée
Zeer indrukwekkende wijn, dit moet je geproefd hebben!
- Rode wijn
- tempranillo, cabernet sauvignon, merlot
- Navarra
-
Gegrilde bavette, risotto, diverse kazen.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Diep kersenrode kleur. Intense, maar tegelijkertijd ook elegant bouquet van zwarte bessen, bramen, kersenjam, kruidnagel, kaneel en balsamico. volle, zeer complexe smaak met onder andere tonen van rijpe kersen, bosbessen, bramenjam, tabak, toast en koffie. De eeuwigdurende afdronk laat een heerlijk mondgevoel achter.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: tempranillo, cabernet sauvignon, merlot
- Land: Spanje
- Regio: Navarra
- Karakter: Rijk en complex
- Alcohol: 14.00%
- Serveren rond: 18°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 10 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2020
- Producent: Bodega Otazu
- Dit product is lekker bij:
Gegrilde bavette, risotto, diverse kazen.
Alleen druiven in de allerbeste conditie worden in deze blend gebruikt. Zij worden op aparte tijdstippen geoogst, om zo de optmiale rijpheid te verkrijgen. Na relatief koele vergisting (om de primaire fruitaroma's te bewaren) rijpt de wijn 12 maanden op Franse barriques. Vervolgens nog 14 maanden op fles, alvorens de wijn op de markt komt.
Bodegas Otazu is het meest noordelijk gelegen wijnbedrijf in Spanje dat rode wijn produceert. Je vindt Otazu op een kleine 10 km ten westen van Pamplona. De naturlijke grenzen van de wijngaarden van Otazu worden gevormd door de Sierra del Perdón, de Sierra del Sarbil en de Arga rivier. De complexe bodemgesteldheid en het microklimaat zorgen ervoor dat de wijnen van Otazu bijzonder hoog van kwaliteit zijn.
Al in de 15e eeuw wordt op het domein van Otazu wijn gemaakt. Toen al hadden de wijnen een grote naam, het waren de lievelingswijnen van Carlos III, koning van Navarra. In 1840 is er een wijnbedrijf in Franse stijl neergezet, met een capaciteit van 200.000 liter wijn in houten vaten.Vandaag de dag staat het oude gebouw er nog steeds, volledig gerestaureerd, met nieuwere gebouwen aangrenzend.
DOP Pago de Otazu
Het 'Vino de Pago' appellatie-systeem is door de Spaanse overheid ontwikkeld in 2003. Het doel hiervan was om bovenop de huidige 'DO' en zelfs 'DOCa' een kwalificatie toe te kennen aan wijnbedrijven van uitzonderlijke kwaliteit. De toekenning van deze appellatie geschiedt alleen aan individuele wijngaarden of wijnbedrijven, in plaats van aan een regio. Deze zeer speciale, terroir gedreven, referentie is slechts toegekend aan 14 kwaliteits wijngaarden. Pago de Otazu is daar één van.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.