• Ambáce Ambáce - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Ambáce Ambáce - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Schola Sarmenti / (2022)

Ambáce

Verbluffend mag je deze wijn echt wel noemen. Je wordt betoverd door de frisheid en evenwicht. Met aroma's als een boeket wilde bloemen en sappige rijpe perziken. Bij de eerste slok proef je een perfecte balans tussen fruitige tonen en een subtiele mineraliteit. Een absolute aanrader!

Het kleine dorp Ambáce, met zijn glooiende heuvels, historische charme en rijke wijntradities, vormt het perfecte decor voor de prachtige wijnen van Schola Sarmenti. Dit dorp ademt de ziel van Puglia en draagt bij aan de unieke smaak en het karakter van de wijnen die hier worden geproduceerd.

  •   Witte wijn
  •   fiano, chardonnay
  •   Puglia
  •  

    In zout gepekelde schelvis met beurre noisette.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Een frisse en evenwichtige witte wijn. De levendige essentie is afkomstig van 15 jaar oude wijnstokken die weelderig groeien.Met aroma's van perzik en wilde bloemen.

  • Wijn type: Witte wijn
  • Soort: fiano, chardonnay
  • Land: Italië
  • Regio: Puglia
  • Karakter: Fruitig en soepel
  • Alcohol: 12.00%
  • Serveren rond: 10°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker
  • Oogstjaar: 2022
  • Producent: Schola Sarmenti
  • Dit product is lekker bij:

    In zout gepekelde schelvis met beurre noisette.

Gemaakt van fiano druiven en chardonnay. Druiven worden handmatig geoogst. Rijping in rvs.

 

Schola Sarmenti

Schola Sarmenti is opgericht door een aantal kwaliteitsbewuste producenten in het uiterste zuiden van Italië, het schiereiland Salento, met het specifieke doel: het behouden en verder uitbouwen van de culturele en technische nalatenschap van generaties wijnmakers in Salento. Het wijngoed bestaat uit authentieke wijngaarden die deskundig bewerkt en beschermd zijn gedurende ca. 80 jaar. De wijngaarden van Schola Sarmenti leveren vooral autochtone druivensoorten zoals de primitivo (al meer dan 500 jaar bekend in Apulië) en de negroamaro (al meer dan 2000 jaar), maar hier en daar staan ook mondiaal bekende druivensoorten aangeplant. De opbrengst per ha is hier laag, de druiven worden met de hand geplukt en volgens de modernste technieken verder geselecteerd in de kelder. De wijnkelder is hypermodern en voorzien van de laatste technische snufjes.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.