• Antièri Susumaniello Antièri Susumaniello - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Antièri Susumaniello Antièri Susumaniello - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Schola Sarmenti / Salento (2017)

Antièri Susumaniello

Indrukwekkende wijn van een oude en inheemse druivensoort.

  •   Rode wijn
  •   susumaniello
  •   Salento, Puglia
  •  

    Gebakken eendenborst met ragout van het poot en saus van port.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Dieprode kleur. In de neus tonen van zwarte bessen, rijpe kersen, peper en vanille. Rijke, volle smaak van bramen, bosbessen, kersenjam, vanille, mokka en kruidnagel. Heerlijk lange, soepele afdronk.

  • Wijnsoort: Rode wijn
  • Soort: susumaniello
  • Land: Italië
  • Regio: Puglia
  • Subregio: Salento
  • Karakter: Rijk en complex
  • Alcohol: 15.00%
  • Serveren rond: 17°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2017
  • Producent: Schola Sarmenti
  • Dit product is lekker bij:

    Gebakken eendenborst met ragout van het poot en saus van port.

De susumaniello-druif was bijna uitgestorven, toen een aantal producenten in Puglia besloot deze druif van de ondergang te redden. Schola Sarmenti was daar een van. Met deze wijn geven zij aan respect te hebben voor de traditie van de Italiaanse wijnbouw en de typerende kenmerken van inheemse druivensoorten. De druiven worden met de hand geplukt en vlak voor persing nog geselecteerd op de sorteertafel. Na fermentatie rijpt de wijn gedurende 12 maanden op Frans eikenhout, vervolgens nog 6-9 maanden op fles.

Schola Sarmenti

Schola Sarmenti is opgericht door een aantal kwaliteitsbewuste producenten in het uiterste zuiden van Italië, het schiereiland Salento, met het specifieke doel: het behouden en verder uitbouwen van de culturele en technische nalatenschap van generaties wijnmakers in Salento. Het wijngoed bestaat uit authentieke wijngaarden die deskundig bewerkt en beschermd zijn gedurende ca. 80 jaar. De wijngaarden van Schola Sarmenti leveren vooral autochtone druivensoorten zoals de primitivo (al meer dan 500 jaar bekend in Apulië) en de negroamaro (al meer dan 2000 jaar), maar hier en daar staan ook mondiaal bekende druivensoorten aangeplant. De opbrengst per ha is hier laag, de druiven worden met de hand geplukt en volgens de modernste technieken verder geselecteerd in de kelder. De wijnkelder is hypermodern en voorzien van de laatste technische snufjes.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.