• Chili is chill Chili is chill - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Chili is chill Chili is chill - www.henribloem.nl - Henri Bloem

De Martino /

Chili is chill

  •   wijngeschenken
Prijs15,95
  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de producent

Soms wil je een wijnpakket geven uit een land dat geschapen lijkt voor de wijnbouw en Chili is zo'n land. De Martino, een van 's lands toonaangevende wijnbedrijven, maakt hier pareltjes. De volle, maar toch ook frisse chardonnay wordt hier geflankeerd door een welhaast vergeten druif: de carménère, de trots van Chili. Twee klassieke druiven, maar op een hypermoderne manier gevinifieerd en dat is eigenlijk best wel 'chill'.

  • Wijnsoort: wijngeschenken
  • Producent: De Martino
De Martino

Het is alweer ruim driekwart eeuw geleden dat Pietro de Martino zijn geboorteland Italië achter zich liet om zijn opgedane wijnkennis in Chili te gaan toepassen. En met succes!

Nog altijd is De Martino een familiebedrijf dat inmiddels zo’n 300 ha. wijngaard tot zijn beschikking heeft. En niet alleen in Maipo, de oorspronkelijke thuisbasis. In het hele land wordt gezocht naar de best mogelijke omstandigheden om daar met de beste druiven de beste wijnen te maken: van heerlijke alledaagse wijnen tot juweeltjes, waar de passie voor het wijn maken vanaf spat.

Hier gaat behoud van oude tradities dus perfect hand in hand met het optimaal benutten van de modernste technologieën, waarbij respect voor de natuur een belangrijke rol speelt. Zo was De Martino het eerste Zuid-Amerikaanse bedrijf dat hun wijnen CO2-neutraal op de markt kon brengen door hun uitgekiende en weloverwogen filosofie. Al hun wijnen zijn biologisch en hun eigen slogan “Reinventing Chili” belooft ook nog veel voor de jaren die voor ons liggen. De Martino zet Chili goed op de (wijn)kaart, getuige de vele prijzen die het bedrijf jaarlijks in de wacht sleept.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.