• Siós Les Creus Siós Les Creus - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Siós Les Creus Siós Les Creus - www.henribloem.nl - Henri Bloem
[BIOLOGISCH]

Costers del Sió / (2012)

Siós Les Creus

Rasvoorbeeld van een moderne Spaanse wijn, dus niet te houterig, maar juist met een mooie balans tussen fijn rood fruit en vanille/houttonen

  •   Rode wijn
  •   tempranillo, garnacha
  •   Costers del Segre
  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Kersenrode kleur, intense aroma’s van rood fruit en kruiden met een vleugje houtrijping. Ferme en lekker pittige smaak, met een prachtige balans. De aroma’s komen in de afdronk mooi terug en blijven lang hangen.

  • Wijnsoort: Rode wijn
  • Soort: tempranillo, garnacha
  • Land: Spanje
  • Regio: Costers del Segre
  • Karakter: Krachtig
  • Alcohol: 13.50%
  • Serveren rond: 18°C
  • Bewaaradvies: Nu op dronk.
  • Oogstjaar: 2012
  • Producent: Costers del Sió

Afkomstig van een van de beste Tempranillo wijngaarden. De druiven worden gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van minder dan 25 graden. Rijpt 9 maanden in 300 liter Franse eiken vaten. Daarna rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op fles. 'Les Creus' verwijst naar een van de oude hutten op het landgoed en geeft naam aan de omliggende wijngaarden. Kernwoorden bij deze wijn zijn balans en fijnheid.

Costers del Sió

Het begon allemaal met de ambitie van een rusteloze man, Juan de Porcioles, die altijd had gedroomd van het leven op het land en het cultiveren van het land door wijnen te produceren met een duidelijke persoonlijkheid en van de hoogste kwaliteit. In 1992 kocht de familie Porcioles-Buixó het landgoed. Door hard werken en enthousiasme heeft het landgoed zich snel ontwikkeld tot een met een eigen karakter. In 1998 plantte hij zijn eerste wijngaard, Vinya Vella. Het landgoed is 700 ha groot, waarvan 71 ha zijn beplant met wijnstokken. De wijnkelder van Costers del Sió is uitgerust met de nieuwste technologie, zo is er een microvinificatiekamer waar de men doorlopend tests uitvoert om een ​​continue verbetering na te streven. 

Volgens Juan Porcioles "begint een goede wijn in de wijngaard en we moeten er goed voor zorgen". Een breed scala aan druivensoorten staan aangeplant: Tempranillo, Garnacha, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon en Viognier; Men experimenteert ook met nieuwe rassen en klonen, die toekomstige wijnen zullen

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.