• Petit Siós Blanco Petit Siós Blanco - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Petit Siós Blanco Petit Siós Blanco - www.henribloem.nl - Henri Bloem
[BIOLOGISCH]

Costers del Sió / (2017)

Petit Siós Blanco

Zoals de Petit Siós Tinto, zijn rode broer is dit een lekkere jeugdige wijn, barstensvol frisfruitige smaken en supersappig.

  •   Witte wijn
  •   viognier, chardonnay, muscat
  •   Costers del Segre
  •  

    Kip, paëlla en tapas.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Licht strogeel, brede en intense neus van exotisch fruit en witte bloemen. In de smaak lekker wat body, en toch een aangenaam vleugje citrus voor de frisheid. Voorbeeldige lengte.

  • Wijnsoort: Witte wijn
  • Soort: viognier, chardonnay, muscat
  • Land: Spanje
  • Regio: Costers del Segre
  • Karakter: Fris droog
  • Alcohol: 12.50%
  • Serveren rond: 11°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 3 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2017
  • Producent: Costers del Sió
  • Dit product is lekker bij:

    Kip, paëlla en tapas.

Gemaakt van organisch geteelde druiven, die met de hand zijn geoogst in de vroege ochtenduren, om zoveel mogelijk koelte en frisheid te behouden. Koude inweking van de schillen in de most voor een dag of twee voor de vorming van extra fruitaroma's. Na een zeer koele vergisting van ca. 20 dagen verblijft de wijn nog enkele weken op cuves van rvs, gevolgd door de botteling.

Costers del Sió

Het begon allemaal met de ambitie van een rusteloze man, Juan de Porcioles, die altijd had gedroomd van het leven op het land en het cultiveren van het land door wijnen te produceren met een duidelijke persoonlijkheid en van de hoogste kwaliteit. In 1992 kocht de familie Porcioles-Buixó het landgoed. Door hard werken en enthousiasme heeft het landgoed zich snel ontwikkeld tot een met een eigen karakter. In 1998 plantte hij zijn eerste wijngaard, Vinya Vella. Het landgoed is 700 ha groot, waarvan 71 ha zijn beplant met wijnstokken. De wijnkelder van Costers del Sió is uitgerust met de nieuwste technologie, zo is er een microvinificatiekamer waar de men doorlopend tests uitvoert om een ​​continue verbetering na te streven. 

Volgens Juan Porcioles "begint een goede wijn in de wijngaard en we moeten er goed voor zorgen". Een breed scala aan druivensoorten staan aangeplant: Tempranillo, Garnacha, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon en Viognier; Men experimenteert ook met nieuwe rassen en klonen, die toekomstige wijnen zullen

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.