Bujonis /
Cava Brut Nature Selección
Het bijzondere aan deze 'Brut Nature' is dat er geen suikers worden toegevoegd.
- Mousserend
- parellada, xarel-lo, macabeo, chardonnay
- Penedès
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Heldere strogele kleur. Intens en complex aroma met tonen van brioche en toast, mineralen, citrus fruit en groene appels. Heerlijk droog, knisperend fris, mooie zuren en een ragfijne mousse.
- Wijn type: Mousserend
- Soort: parellada, xarel-lo, macabeo, chardonnay
- Land: Spanje
- Regio: Penedès
- Karakter: Fris droog
- Alcohol: 11.50%
- Serveren rond: 10°C
- Bewaaradvies: Nu op dronk.
- Producent: Bujonis
Alle druiven komen van eigen land, een zeldzaamheid bij Cava's, op de wijngaarden worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en de opbrengst is beperkt tot 75 hl/ha. De wijnmakers gebruiken alleen het eerste sap dat door de druk op de druiven vrij komt, na een zeer lichte persing!
Het bijzondere aan deze 'Brut Nature' is dat er geen suikers worden toegevoegd. Per liter bevat de wijn slechts 0,9 gram natuurlijk restsuiker. Hierdoor is de wijn heerlijk droog en loepzuiver. De 36 maanden flesrijping voor het 'dégorgement' zorgen voor een geweldige diepgang.
De oorsprong van Bujonis is te vinden in het dorpje Llimiana, gelegen in het gebied Lleida, Catalonië. Het familiebedrijf is in het begin van de jaren tachtig verhuisd naar de Penedès, waar diverse wijnhuizen werden aangekocht. Vandaag de dag is Bujonis één van de grootste huizen in de regio, hypermodern met de nieuwste technieken, maar altijd oog voor traditie. Na vergisting rust de wijn ruim een jaar op fles.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.