Bujonis /
Cava Brut Reserva
In Spanje weten ze hoe ze heerlijke frisse sprankelende Cava’s moeten maken. Deze prachtige bubbels zijn hier een voorbeeld van.
- Mousserend
- parellada, xarel-lo, macabeo, chardonnay
- Penedès
-
Zalmtartaar met mierikswortel.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Tonen van briochebrood, amandelspijs en gedroogde zuidvruchten. Zuiver en vol van smaak.
- Wijn type: Mousserend
- Soort: parellada, xarel-lo, macabeo, chardonnay
- Land: Spanje
- Regio: Penedès
- Karakter: Fris droog
- Alcohol: 11.50%
- Serveren rond: 10°C
- Bewaaradvies: Nu op dronk.
- Producent: Bujonis
- Dit product is lekker bij:
Zalmtartaar met mierikswortel.
Alle druiven komen van eigen land, een zeldzaamheid bij Cava's, op de wijngaarden worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en de opbrengst is beperkt tot 75 hl/ha. De wijnmakers gebruiken alleen het eerste sap dat door de druk op de druiven vrij komt, na een zeer lichte persing! Al die koesterende zorg levert een verfijnde droge Cava op. Door de toevoeging van 10% chardonnay heeft deze cava een iets vollere smaak. Minimaal 15 maanden lagering voor degorgement.
De oorsprong van Bujonis is te vinden in het dorpje Llimiana, gelegen in het gebied Lleida, Catalonië. Het familiebedrijf is in het begin van de jaren tachtig verhuisd naar de Penedès, waar diverse wijnhuizen werden aangekocht. Vandaag de dag is Bujonis één van de grootste huizen in de regio, hypermodern met de nieuwste technieken, maar altijd oog voor traditie. Na vergisting rust de wijn ruim een jaar op fles.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.