De TOP 3 uit Frankrijk, Italië, Spanje en de nieuwe wereld.

Je hebt bij alles, maar zeker bij wijn, zo van die favorieten. Van die wijnen die elke keer wéér geweldig smaken. En die elke keer weer gekocht worden. Dat merken we natuurlijk bij ons in de winkels en bij de online aankopen. Voor ons is dit  een reden om ze nog eenmaal in het zonnetje te zetten. Zin om al deze toppers eens in één keer in huis te halen? Dat kan met ons proefpakket.

 

DE TOP 3 UIT FRANKRIJK

  1. Domaine Tariquet Selection
    Een wijn om altijd gekoeld achter de hand te hebben. Want deze verfrissende dorstlesser uit Zuid-Frankrijk is niet alleen fantastisch qua prijs & kwaliteit, maar ook laag in de alcohol (10,5%). Knisperend droog, met fijne appelen peeraroma’s en een verleidelijk bloesemaccent.
  1. La Colombette Pink Colomb Bay rosé
    Frivool pink gekleurde wijn, met het uitgesproken karakter van de pinot noir. Qua smaak is het vooral primair rood zomerfruit. Denk aardbeitjes, rode bes en wat framboos en een snuf specerijenmix. Het is een geweldige lunchwijn, want het alcoholgehalte is slechts 11,5%. Hier wil (en mag) je nóg een glas van. 
  1. Domaine Guy Moulinier Tradition 2020
    Zonnige wijn met diepgang. De wijn rijpt op rvs om zo fruitig mogelijk te blijven. Dat is gelukt, je proeft zon-gestoofde bramen, kersen maar ook trekdrop én die licht kruidige ondertoon die zo typisch is voor een wijn uit Saint-Chinian. Zeer aangename en elegante wijn, die bij veel gerechten past.

 

DE TOP 3 UIT ITALIE

Italië behoeft als wijnland eigenlijk geen introductie. Wie van het goede leven houdt zal ook de Italiaanse wijncultuur omarmen. Zo ook met deze drie klinkende namen die al jaren een begrip zijn in ons assortiment. La vita e bella! 

  1. Schola Sarmenti Critèra
    Puglia en primitivo is een geweldige combinatie voor fijne wijn. Zeker als de stokken van de primitivo wat ouder zijn en de beste, dus de authentieke manier van wijn maken, toegepast wordt. Dit is het geval bij de Critèra. Een volle wijn met lekker veel rijp fruit, een schep mokka, donkere  chocolade en vanille. Zo’n fijne, verwarmende en winterse wijn die heerlijk is bij een stoofgerecht.
  1. Garofoli Macrina
    Neem een voorschot op het voorjaar en waan je op een zonnig Italiaans terras met deze friskruidige en elegante wijn. Je proeft een levendig zuurtje, rijp tropisch fruit en  knapperige amandelen in de afdronk. 
  1. Il Falchetto Lurëi
    Eigenzinnige wijn uit het cultwijngebied Piemonte. Geen ‘wijntje’, maar een goed glas dat uitstekend past bij winterse maaltijden waar we nu zin in hebben. Krachtige wijn met stoer zwart fruit, een accent van kersen en kruiden. Verassend zachte tannines en een mooie pure smaak door de rijping op Sloveens eiken. 

DE TOP 3 UIT SPANJE

Werd Spanje vroeger nog wel eens de ‘wijnplas’ van Europa genoemd, vandaag de dag worden op alle prijsniveaus  uitstekende wijnen gemaakt. Dit komt vooral door de enorme investeringen en innovaties die wijnbedrijven de afgelopen jaren gedaan hebben. En zie hier het resultaat. 

  1. Celler de Capçanes Sense Cap Tinto
    Volle soepele wijn met véél fruit. Een hele mand vol met kersen, bramen en rode bessen. En dat bosje kruiden wat hem net dat beetje meer pit geeft. Speel bij deze wijn eens met de temperatuur, dan is hij inzetbaar van borrelglas (koel schenken) tot dinerwijn (iets warmer serveren).
  1. Coto de Hayas Verdejo
    Een uitgesproken persoonlijkheid is deze Verdejo, van het gelijknamige authentieke Spaanse druivenras. Aromatische frisheid, gecombineerd met elementen van citrusfruit,appel, peer, bloemen en kruiden. Tel daar een licht, zacht-kruidige bittertje bij op en je hebt een wijn met een heel eigen karakter. Een aanrader voor het aperitief. 
  1. Bodega Otazu Premium Cuvée
    Neem de belangrijkste druif van Spanje en voeg deze samen met internationale succesnummers. Dan krijg je een wijn waar je even stil van wordt. Je blijft aroma’s ontdekken indeze blend van tempranillo, merlot en cabernet sauvignon. Om er een paar op te noemen; kers, braam, bosbes, tabak, donkere chocolade en koffie. Complexiteit ten top!

 

DE TOP 3 UIT DENIEUWE WERELD

Eigenlijk is ‘de nieuwe wereld’ al lang zo nieuw niet meer. Misschien kunnen we beter van ‘vernieuwend’ spreken, want dat is wat onze wijnmakers van overzee allemaal gemeen hebben. Moderne technieken resulteren in een verrassende, en vooral, loepzuivere stijl van wijn maken. Dit moet je gewoon een keer geproefd hebben. 

  1. De Martino Enigma 1
    Aangezien geen wijnjaar hetzelfde is, kijkt De Martino elk jaar naar de beste percentages voor de Enigma blend. Alleen de mooiste en rijpste druiven van het betreffende jaar komen in de wijn. De 2018 Egnima 1 kreeg een samenstelling van 60% power van de cabernet sauvignon, 30% edgy souplesse van de malbec en 10% spice van de petit verdot. Een en al evenwicht in dit supergeconcentreerde complexe sap met een fijne bite en zachte tannines. 

  2. Robertson Winery Arusha Chardonnay Barista
    Chardonnay is een druif met zeer veel verschillende gezichten. De wijnen ervan varieren van strak droog tot heerlijk mollig. Ook deze Arusha uit Zuid-Afrika laat zich van zijn vele kanten zien. Enerzijds een verassende frisheid van groene appel en zomerse honingmeloen.  Tegelijkertijd proef je zo’n fijne romigheid van beboterde brioche en een vleugje vanille. Lekker voor de borrel en heerlijk bij een lichtgerecht.

  3. Pascual Toso Malbec Selected Vines
    Alleen de malbec druiven van de zogenaamde ‘old vines’ uit de beste wijngaarden van Pasqual Toso mogen in deze wijn. Daarna volgt een zorgvuldige en langdurige rijping op Fransen Amerikaans eikenhout. De wijn die dan ontstaat is vol romige souplesse, maar is tegelijkertijd ook krachtig. Absoluut gastronomisch inzetbaar vanwege het rijpe zwarte fruit en zachte tannines.

 

Kunt u niet kiezen? Dat hoeft ook niet, daar hebben we dit proefpakket voor:

Proefpakket januari van € 105.30 voor € 95.00