In februari nemen we u mee naar warmte en mooie oorden in ons wijnassortiment. 

Lees en reis met ons mee, maar nog veel belangrijker...... Probeer deze mooie wijnen zelf. Onze collega's verwelkomen u graag in de Vinotheek Henri Bloem.

Orimos Grande Reserve superrijp & overheerlijk

De oplettende lezers herkennen deze wijn uit de januari folder en hebben bij hun lokale Henri Bloem winkel vast al veel enthousiaste verhalen over de wijn gehoord. Want wát zijn we blij met deze
nieuwe wijn in ons assortiment. De druiven voor de Orimos Grande Reserve zijn afkomstig van het plateau Larzac, in de Languedoc. Door de hoogte van het plateau en de daarmee samenhangende
koelte groeien de druiven langzaam, waardoor de ontwikkelde kleuren en aroma’s zeer intens zijn. De 12 maanden rijping op fust levert nog meer diepgang in de wijn op. Het gebruik van overrijpe druiven zorgt bovendien voor een zeer aangenaam mondgevoel. Een dijk van een wijn die dankzij zijn complexiteit, dikte en zwoelheid een echte allemansvriend is.

 

 

Vinhas de Pegões Portugese warmte in een fles

Zoals elk jaar liepen er vorig jaar meerdere teams van Henri Bloem rond op de toonaangevende wijnbeurs ‘Prowein’ in Dusseldorf. Op zoek naar nieuwe pareltjes of om bekende wijnproducenten even
gedag te zeggen. Om die laatste reden liepen wij naar de stand van Caves de Pegões. We keken tevreden naar het prachtige assortiment aan wijnen, die allemaal al in de schappen van Henri Bloem
te vinden zijn. Allemaal….toch? Zowaar stond daar ineens een, voor ons, onbekende fles syrah te glinsteren. Zijn broertje, de touriga nacional, doet het al langere tijd goed bij onze klanten en deze syrah is al net zo’n topper. De perfecte groeicondities van het Peninsula de Setúbal zorgen voor een diepe, fruitige en romige wijn. De mooi geïntegreerde houtlagering zorgt voor meer complexiteit, maar is niet overheersend. Een wijn die goed op zijn plek is bij een winterse stoofpot of gewoon zo, omdat het kan. Wij hebben hem maar meteen meegenomen. U deze maand ook?

 

 

 

Domaine de Montmarin - Mediterraanse Liefde

Bij Domaine de Montmarin denk je direct aan frisse, karaktervolle borrelwijnen die breed inzetbaar zijn. Het wijnhuis, opgericht in 1488, ligt zo’n 15 kilometer ten noordoosten van Béziers en is gezegend met een Mediterraan klimaat. De sauvignon blanc en viognier druiven, die geheel duurzaam verbouwd worden, zijn elkaars tegenpolen. De sauvignon is een crispy wijn met niet te veel zuren, goede lengte en heerlijk geurig. De viognier daarentegen is zeer sappig, lobbig zelfs, met hinten van gedroogd en tropisch fruit. Deze wijn heeft de kracht om tijdens koude dagen  astronomisch inzetbaar te zijn en tegelijkertijd de frivoliteit om in het voorjaar op elk terras te schitteren.

 

 

 

Viña Cobos Argentijns droomhuis

“Viña Cobos is the vision of a dreamer who took on the challenge of making wine as no one had ever done before in Argentina.”
Die dromer is Paul Hobbs, een Amerikaan die opgroeide tussen de appelboomgaarden van zijn familie. Als jongetje moest hij van zijn vader na het blindproeven van een appel weten van welke boomgaard deze afkomstig was. Toen zat het begrip terroir er al goed in en later zou hij daar wereldberoemd om worden: de omgeving uitkiezen, de lokale omstandigheden bepalen en vervolgens de druiven kiezen, die hier het best in gedijen. Voor de Felino malbec en chardonnay zijn dat de terroirs van Luján de Cuyo en Valle de Uco, in Argentinië. Hier groeien druiven die een levendige frisheid, fijne, gebalanceerde zuren en tintelend fruit bezitten. Met de houtlagering (vier maanden voor de chardonnay en acht maanden voor de malbec) zorgt Paul ervoor dat de wijnen aan de ene kant hun finesse en fruitigheid bewaren, maar aan de andere kant ook rijk en complex zijn.

    Felino Chardonnay

 

Ook voor februari heeft het Henri Bloem wijnteam weer fijne, gunstig geprijsde en mooie wijnen onder uw aandacht gebracht. Koop uw wijn online of in één van onze Vinotheken, verspreid over Nederland. U bent van harte welkom.