In deze editie van onze nieuwsbrief: Wijnen en asperges! Altijd een goede combinatie

 

Met Montrose de lente in

Het voorjaar is weer begonnen en zo ook de jacht op de Montrose Rosé. Want die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Domaine Montrose is een wijnhuis waar wij al jaren zeer trots op zijn.
We gaan dan ook graag naar wijnmaker Olivier Coste toe om de wijnen te proeven en te beoordelen, om ze in Nederland vervolgens nóg een keer te proeven zodat we elk jaar met zekerheid kunnen zeggen dat we opnieuw dé hit van het voorjaar en de zomer te pakken hebben.


Domaine Montrose rosé

Elk jaar levert Olivier Coste ons een rosé van uitzonderlijke kwaliteit en ook nu bezit de rosé elegantie en een jasje van rood fruit en mineraliteit. Naast een bijzonder vriendelijke prijs heeft deze rosé een geweldige lengte en een plezierige, sappige afdronk. Niet voor niets staat deze rosé al jaren op nummer 1 in de winkels bij Henri Bloem.

 

 

 

Domaine Montrose viognier

Naast de rosé schittert de viognier, een elegante zachte wijn met een sappig karakter met tropisch fruit en een typische frisse en bloemige smaak. Verwacht hier geen lobbige viognier, want Olivier heeft met zijn koele vinificatietechnieken gezorgd voor een wijn met veel frisheid en levendigheid. De viognier is een voorjaarswijn waar iedereen een echt lentegevoel bij krijgt. Heerlijk bij lichte
visgerechten, schaal- en schelpdieren en pittig Aziatisch eten.

 

 

 

Domaine Montrose chardonnay

De chardonnay van Domaine Montrose is een bijzondere wijn, omdat men bij chardonnay vaak denkt aan vettig, rond en veel ‘hout’. Deze uitzonderlijke chardonnay ontwikkelt zich juist fris in het glas, heeft veel citrus en mineraliteit in de aanzet en een zachte frisse tropische toets in de mond. Laat het voorjaar maar beginnen!

 

 

 

Asperges? Elzas

 

Het is weer aspergetijd en of je ze nu met zalm, ham of naturel eet, met of zonder botersaus, naast een frisse salade of juist bij aardappelen, er hoort natuurlijk een goed glas wijn bij. De echte klassiekers zijn tijdloos, omdat het gewoon werkt. Dat is het geval met de Elzas wijnen. Wulpse, maar niet te stevige wijnen met een mooie zoet-zuurbalans werken fenomenaal bij aspergegerechten.

Onze favorieten van dit jaar zijn de pinot blanc van Domaine Bott Frères, de Black Tie van Cave Pfaffenheim en de fantastische pinot blend van Bott Geyl, de Metiss Points Cardinaux. Op naar de groenteboer! En naar Henri Bloem natuurlijk.