We vieren deze feestmaand met wijnen die uitblinken in kwaliteit en authenticiteit. Stuk voor stuk zijn ze afkomstig van zeer specifieke terroirs. Die gouden combinatie van het druivenras, de herkomst, het klimaat maar zeker óók de wijnmaker. Zet de glazen maar klaar!

Een bruisend feestje in je glas - Duval-Leroy, Brut Premier Cru Fleur de Champagne

De familie Duval-Leroy is al 150 jaar eigenaar van dit onafhankelijke wijnhuis in Vertus. Na de dood van haar man runt Carol Duval- Leroy het bedrijf met haar 3 zoons en gezamenlijk maken zij het bedrijf klaar voor
de toekomst. Deze prachtige ‘Fleur de Champagne’ was zo’n 100 jaar geleden de eerste Champagne
die chardonnay en pinot noir van uitsluitend Grand Cru en Premier Cru wijngaarden verenigde. De geur doet denken aan de delicate witte bloesem van de wijnstok, die wordt gedragen door de zijdezachte mousse.
Een bruisend feestje in je glas!

Cantina di Terlano - Heerlijk opwekkende wijn uit de Italiaanse bergen

De naam van deze wijn vermeldt precies waar hij vandaan komt: De Winkl wijngaard, gelegen in de Alto-Adige in het noorden van Italië. De sauvignon blanc groeit hier hoog op de helling van de Tschöggelberg. Een koele plek die knisperende wijnen garandeert. De vinificatie doet de rest, zes maanden rijping op de gistcellen en je krijgt de typische intensiteit en ronde rijpheid van deze sappige dorstlesser.

Domaine Belleville - kanjer zoekt kerstdis

Feestelijke maaltijden vragen om bijzondere wijnen. Om klassiekers met gastronomische kwaliteiten die garant staan voor het betere wijn-spijs genot. Denk aan iets uit de Bourgogne, maar dan wél betaalbaar.
Onze aanrader is afkomstig uit de wijngaard ‘La Crée’, ten oosten van het dorp Rully. Een waarlijk grote wijn, met een verrukkelijke frisse mineraliteit, naast dat zijdezachte van een goed geïntegreerde houtrijping.

Kerstdinerpakketten - Wijnpakket met gastronomische kwaliteiten

Het mooiste cadeau is het cadeau dat je kunt delen. Samen van een mooie wijn genieten, zeker in combinatie met een geslaagde maaltijd, is het leukste dat er is. Henri Bloem stelde met zorg een drietal kerstdinerpakketten samen, bestaande uit zes wijnen. Afhankelijk van het pakket zit daar rode en witte wijn in, plus een mousserende en /of een versterkte wijn. Deze variëren van het niveau ‘gewoon lekker’ met wijnen die iedereen aanspreekt, tot een pakket met zeer exclusieve wijnen die aansluiten bij een diner op  sterrenniveau. Laat je culinair inspireren door onze keuzes. Bestel je pakket online en het wordt veilig bij je thuis afgeleverd (vanaf € 50,00 ooknog gratis). Nu de rest van de boodschappen nog.

Wijngeschenken - Alleen nog een mooie strik er omheen

Wij zorgen voor de mooie doos, of luxe geschenkkist. Daarin sturen we je een uitgelezen selectie, afkomstig van onze mooiste huizen uit Frankrijk en Italië. De keuze is een rode en een witte wijn van één huis, of die ene, uitzonderlijke wijn uit de Marken. Een pakket met twee dezelfde wijnen kan natuurlijk ook. Want die zijn zo verdraaid lekker dat één fles niet genoeg is. En mocht u liever iets anders willen, dat kan natuurlijk ook.
Het enige wat misschien nog ontbreekt, is die strik er omheen. Wel op tijd bestellen!

D’Iatra Gratallops - Elegante Spaanse krachtpatser

Volgens liefhebbers hebben de wijnen uit het Spaanse Priorat kracht, finesse en een enorm bewaarpotentieel. Dat komt door het terroir, de unieke Llicorella bodem met kwarts, mica en leisteen. Deze arme ondergrond, de schaarste aan water, de vergevorderde leeftijd (soms 90+ jaar) van de stokken en vooral héél véél zon zorgen
voor lage opbrengsten en daardoor zeer geconcentreerd fruit. Geen terras slobbertje dus, deze D’Iatra Gratallops, maar wel een maaltijdbegeleider van grote klasse.

Château Trimoulet - Klein château, grootse wijn

Een mooie Bordeaux in het glas maakt simpelweg gelukkig. Dát gun je jezelf tijdens de feestdagen.
Het lastige is de enorme keuze aan wijn uit Bordeaux. Welke moet je hebben? Wij vonden dit kleine château
op de rechteroever, ter hoogte van Saint-Émilion, één van de beroemdste regio’s in Bordeaux. Hier zorgen de wijnboeren van Château Trimoulet al sinds 1802 voor de mooiste merlot en cabernet franc druiven. Combineer
dit met het uitstekende wijnjaar 2015 en je hebt een voortreffelijk glas Bordeaux in handen.

Disznókõ - Hongaarse schatten

In het uiterste noordoosten van Hongarije ligt de oeroude wijnregio Tokaji. Dit gebied is van oudsher bekend om zijn bijzondere edelzoete wijnen, de zogenaamde Tokaji Aszú’s. Deze worden gemaakt van de furmint, de inheemse ‘signatuurdruif’ en de witte trots van de Hongaren. De droge variant wordt steeds populairder, maar qua overweldigende smaak zijn de Aszú varianten nog steeds ongeëvenaard. Het geheim van deze ‘wijn van koningen en de koning der wijnen’ is een goede schimmel, genaamd botrytis cinerea. Deze tast de druiven zodanig aan dat ze indrogen en daarna zeer geconcentreerd zijn qua aroma’s, suikers en zuren. De uiteindelijke hoeveelheid suiker wordt vertaald in het aantal puttonyos. Hoe meer puttonyos, hoe zoeter de wijn. Denk bij vijf puttonyos aan 147 gram suiker per liter. Maar vergis je niet. Ook de zuren zijn aanwezig. Deze zijn onmisbaar voor de balans en geven spanning aan de wijn.

Proefpakket december

Speciaal voor de fijnproevers hebben we onze december-selectie in een exclusief proefpakket bij elkaar gebracht. Dat wordt genieten in de feestmaand!

• Duval-Leroy Brut Premier Cru
• Terlan Sauvignon Winkl 2019
• Belleville Rully La Crée 2017
• Disznókõ Dry Furmint 2019
• Ripoll Priorat d’Iatra 2015
• Château Trimoulet 2015