Henri Bloem nieuwsbrief augustus 2019


De nieuwste editie van de Henri Bloem nieuwsbrief is weer uitgekomen met ook deze vakantieperiode weer mooie aanbiedingen.

In deze editie:

 

  • La Colombette - ware visionairs
    François en Vincent Pugibet, tweede en derde generatie van wijnmakers bij Domaine La Colombette zijn ware visionairs. Ze volgen ontwikkelingen en trends op de wijnmarkt nauwgezet. Mensen willen minder alcohol? Zij passen omgekeerde osmose toe om een deel van de alcohol uit de wijn te halen. Klimaatveranderingen treden op? Zoon Vincent experimenteert met nieuwe hybride rassen die, los van het feit dat ze beter bestand zijn tegen vorst en schimmels, boeiende en verrassende wijnen opleveren. Of hou je gewoon van een goed glas wijn voor niet te veel geld? Dan hebben de heren een prachtig assortiment.
  • Zomers Italië
    Italië staat al jaren in de top vijf van vakantielanden voor ons Nederlanders. Niet verrassend natuurlijk, met het heerlijke klimaat, de prachtige landschappen en de wereldberoemde Italiaanse keuken. Een veelzijdig land met een grote diversiteit in regio’s, terroir en dus wijn. Van fris wit en kruidige rosé’s tot zwoele rode wijnen. Dat zijn deze maand de wijnen die je geproefd móet hebben.