Nieuwe editie Nieuwsbrief

In september denken we nog steeds terug aan de zomer. Henri Bloem mijmert mee en blijft nog een beetje in zomerse sferen. Met een BBQ, vuurkorf en een goed glas wijn zien wij september helemaal zitten.

In deze editie:

Il Falchetto - Piemonte

Op bezoek bij wijnhuis Il Falchetto, dan mag je een ware reis door Piemonte afleggen. Prachtig gelegen in de heuvels van Piemonte. Een ware belevenis, zowel voor natuurliefhebbers als wijnliefhebbers. Want daarom laten wij u met Il Falchetto kennis maken, Henri Bloem zoekt nou eenmaal de pareltjes op wijngebied. 

Pascual Toso - Argentinië

Wat hebben Argentinië en Piemonte met elkaar gemeen? De oorsprong van Pascual Toso wijnen ligt in Piemonte, om uiteindelijk in Argentinië neer te strijken. Met de uitstekende vinificatietechnieken van de wijnmaker van Pascual Toso op en top Argentijnse kwaliteitswijnen die Henri Bloem graag in het assortiment heeft. 

Avaniel - Portugal

Geweldige jonge, speelse rode wijn om nú te drinken! De rosé van Avaniel is wat donker van kleur. Hoe donkerder de rosé, hoe zoeter gaat hier echt niet op! De kleur van de wijn zegt alleen iets over de hoeveelheid schilweking en de druif waarvan de wijn gemaakt is. In dit geval is het de tempranillo die de rosé de wat donkerdere kleur geeft. Heerlijk droog!

Château de Lastours, Arnaud de Berre - Frankrijk

We zeggen niet voor niets bij Henri Bloem, Lastours loves BBQ! Intens geurige topper die perfect past bij een heerlijke nazomerse barbecue. De mooie, ruime wijngaarden van het château geuren in het voorjaar kruidig en bloemig tegelijk. De garrique heeft zoveel invloed dat je dit proeft in de rode wijn. Geniet mee van de complexe en uitbundige aroma's.