Henri Bloem heeft weer een leuke, informatieve nieuwsbrief uitgebracht. In deze editie wordt speciale aandacht besteed aan wijnen uit Nieuw-Zeeland, Italië, Duitsland en Frankrijk. Het team van Henri Bloem bezoekt regelmatig wijnhuizen uit het uitgebreide Henri Bloem assortiment, maar is ook altijd op zoek naar nieuwe wijnhuizen om er voor te zorgen dat er ook nieuwe wijnen in het assortiment komen. Natuurlijk hebben we leuke aanbiedingen in de Nieuwsbrief meegenomen.

Wijnen uit Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland  heeft een Ideaal klimaat voor sauvignon blanc en pinot noir. Je kunt Nieuw-Zeeland als wijngebied opsplitsen in 2 gebieden, het Noordereiland en het Zuidereiland. Van beide gebieden komen bijzonder goede wijnen die gekarakteriseerd worden door het klimaat.  Het is zeker de moeite waard de wijnen uit Nieuw-Zeeland uit het Henri Bloem assortiment eens te proberen.

Asperges en wijn

Asperges zijn dol op wijn en zeker op Garofoli Amarela. Tijdens het bezoeken van de grote wijnbeurs Prowein kreeg het team te maken met een aangename verrassing van één van onze wijnhuizen, Casa Vinicola Garofoli uit de Italiaanse Marken. Een zachte, fruitige, sprankelende witte wijn gemaakt van de lokale passerina druif, perfect passend bij het licht zoet-bittere van asperges. Een “match made in heaven”. Binnenkort nog een aspergediner in de planning? Kom naar een Henri Bloem vinotheek bij u in de buurt en neem deze Garofoli Amerala eens mee. Beoordeel zelf of het enthousiasme van het Henri Bloem team terecht is. Natuurlijk heeft Henri Bloem ook nog andere wijnen die perfect passen bij het witte goud.

Een eerbetoon aan een grootvader

Domaine Chapoutier uit de Rhônevallei is opgericht door Marius Chapoutier. Inmiddels overgedragen aan kleinzoon Michel die als eerbetoon aan zijn grootvader het label Marius heeft opgericht. Overigens niet na het voldoen van de enige voorwaarde van zijn grootvader, de wijnen moeten zo goed zijn dat hij, als fervent wijndrinker, ze ook graag wil drinken. Zo geschiedde, wij presenteren Marius, heerlijke, betaalbare topwijnen! Het is zeer de moeite waard dit zelf ook te ervaren.

Rosé van Montrose

Een mooi artikel over Domaine Montrose! Al jarenlang een vast wijnhuis van Henri Bloem. De rosé van Montrose wordt zelfs het meest verkocht in de Henri Bloem vinotheken. Een prachtig wijngoed met fantastische wijnen. Het team van Henri Bloem heeft het wijngoed bezocht en de ontvangst was fantastisch, warm, gastvrij en gezellig. Dat is dus ook exact de omschrijving van wanneer de wijnen van Montrose schitteren; daar waar het gezellig is.