Henri Bloem Amersfoort

Wijnproeverijen/cursussen

Op de achterzolder is een sfeervol proeflokaal ingericht, dat bovendien wordt gebruikt als cursusruimte. Graag delen wij onze kennis en ervaring op het gebied van wijn door wijncursussen op verschillende niveaus aan te bieden. Voor meer informatie zie de

Wijnopslag

Achter het pand bevindt zich een beveiligde wijnopslag. Onder prima omstandigheden kunt u daar de bij ons aangekochte bewaarwijnen opslaan. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

Relatiegeschenken

Een relatiegeschenk is niet zomaar een geschenk. Het is hét middel om de band met uw relaties aan te halen en uw waardering uit te spreken. Wij stellen de pakketten samen op basis van onze diepgaande kennis van wijn en jarenlange ervaring. Alhoewel versch

Wijn proeven

Elke zaterdag staan er bij ons diverse wijnen op de proeftafel. Ook organiseren wij regelmatig themaproeverijen

Wijn drinken moet een feestje zijn

Als wijn drinken een feestje is, en dat zou het voor iedereen moeten zijn, dan gaat dat evenzeer op voor wijn kopen. En dat realiseren we ons in Amersfoort maar al te goed. Een mooie, gezellige winkel, waar je met plezier binnenstapt, omdat ons hele team zijn best zal doen om uw wijnwensen te vervullen, ook als u nog geen Cabernet Sauvignon van een Chardonnay kunt onderscheiden.

Huub Havik en Wim de Jong

Henri Bloem Amersfoort
Leusderweg 161
3818 AC, Amersfoort


033-4750621

Openingstijden

Maandag
13.00-18.00 uur
Dinsdag
10.00-18.00 uur
Woensdag
10.00-18.00 uur
Donderdag
10.00-18.00 uur
Vrijdag
10.00-18.00 uur
Zaterdag
9.00-17.00 uur
Zondag
Gesloten


Btw: NL813121231B01
IBAN: NL94 RABO 0337 7770 98

Agenda | Evenementen

  Meer evenementen

  December komt eraan

   

  December komt eraan. Voor ons betekent dat de drukste periode van het jaar. De bestellingen van de najaarsproeverijen worden uitgezocht en bezorgd, de bestellingen voor relatiegeschenken beginnen binnen te komen, in de winkel wordt het drukker. Het wordt dus rennen, vliegen, hollen, maar wat ís het een leuke tijd! U bent ook vast druk zo aan het einde van het jaar. Wilt u een lekkere wijn voor bij het familiediner met Kerst? Zoekt u een speciaal cadeau voor die ene bijzondere persoon? Wilt u gewoon iemand verrassen met een lekkere fles wijn? We willen u daar graag bij helpen. Ook kunnen we met u meedenken om er niet alleen een wijnpakket van te maken: we kunnen de wijn laten vergezellen door onze mooie kristallen glazen van Spiegelau of een delicatesse zoals kaas, noten of chocolade. 

  We zien u graag in de winkel! U kunt uiteraard ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

   

  Tekst: Henri Bloem Amersfoort

  Lees meer

  Passie-voor-wijn-pas Henri Bloem Amersfoort

  Deze pas is uitsluitend geldig bij Wijnkoperij Henri Bloem Amersfoort!

  Passie voor wijn pas

  Maak van onze passie ook uw PAS(sie)

  U koopt uw wijnen met enige regelmaat bij Henri Bloem in Amersfoort en vaak gebeurt het dat u na een tijdje niet meer weet welke wijn het was en waar hij zo goed bij smaakte. Dat soort problemen behoren met de invoering van deze wijnpas definitief tot het verleden.

  Op uw persoonlijke pagina van onze website kunt u voortaan altijd zien welke wijn u heeft gedronken en wanneer. Ook kunt u er een proefnotitie aan toevoegen. Dit kan vanaf uw pc, tablet of smartphone. Ook de barcode, die op de pas staat, kunt u gemakkelijk op uw mobiel zetten, zodat u geen extra pas mee hoeft te nemen. Hoe dat in zijn werk gaat, leest u verderop.

  Wij organiseren ook aparte avonden voor Pashouders en er zijn speciale aanbiedingen voor mensen met onze Pas(sie). En gaat u op reis, dan leggen wij graag contact met een wijnboer om een bezoek voor u te regelen.

  Is uw pas(sie) ook geld waard?

  Jazeker! Want u krijgt:

  • Alle wijnen uit de folder altijd voor de dozijnprijs, ook als u er minder dan 12 koopt.
  • Korting op toegang tot workshops en proeverijen.
  • Korting op wijntijdschriften.
  • 15% Korting op alle kristallen glazen en karaffen van het door ons geïmporteerde merk Spiegelau.

  Hoe werkt het?

  Nadat u het formulier heeft ingevuld en bij ons heeft ingeleverd, zorgen wij ervoor dat alle informatie op uw deel van de website komt te staan. De volgende dag is die informatie ook voor u al te raadplegen. U logt in met uw klantnummer (staat onder de barcode) en uw postcode.

  U wilt niet nog een pasje in uw portemonnee?

  Wilt u liever niet nóg een plastic pasje in uw portemonnee, dan kunt u hem heel makkelijk op uw smartphone zetten. Ga naar de app-store en download de app PasNL. Volg de instructie en neem een foto van de voor- en achterkant van uw pas. Als de Passie-voor-Wijn-pas in de lijst van passen verschijnt, kunt u hem bovenaan plaatsen door het sterretje naast de pas aan te klikken. Zo zet u hem in uw favorieten.

  De voordelen op een rij:

  • Gratis pas.
  • Persoonlijke pagina op onze website,
  • Onthoud uw favoriete wijn.
  • Toevoegen van uw eigen proefnotities.
  • Mogelijkheid tot delen (Facebook/Twitter).
  • Wijnrecensie plaatsen.
  • Korting op kristal van Spiegelau.
  • Korting op proeverijen en workshops.
  • Bemiddeling bezoek wijnboeren.
  • Korting op abonnement wijntijdschriften.
  • Maximale korting bij folderaanbiedingen.
  • Speciale Pas(sie)-avonden.
  • Exclusieve acties voor Pashouders.

  Ja! U wilt ook een Passie-voor-wijn-pas? Stuur ons een e-mail en wij regelen het voor u.

  Wijnkoperij Henri Bloem Amersfoort

   

  Lees meer

  Eet knoflook, drink rode wijn

  De Fransen zeggen dat de vervelende geur die vrijkomt na het eten van een knoflookrijk maal te bestrijden is met rode wijn. Is niet bewezen, maar komt mij wel goed uit! Want om nou na een heerlijke maaltijd op een takje peterselie of wat koffieboontjes te gaan kauwen,
  Lees meer

  Kook met uw wijn

  In de huidige tijd gaan we bewuster met ons eten om.  We denken na over wat we binnen krijgen, waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd is. Steeds vaker ontdekken we ingrediënten in inmiddels jaren geconsumeerde producten waarvan we het bestaan niet eens afwisten. We staan daarnaast ook stil bijvoedselverspilling.
  Lees meer

  Parkeren achter de winkel

  Geen parkeerplek aan de Leusderweg? Vanaf nu kunt u iedere vrijdag en zaterdag achter onze winkel parkeren. Wanneer u links langs het winkelpand rijdt, kunt u direct rechts op één van de twee parkeerplekken uw auto kwijt. Wij helpen u graag met inladen!

  Lees meer