Najaarsproeverij op zondag 27 oktober 2019

zo 27 oktober 2019
Henri Bloem Arnhem

Najaarsproeverij 2019

Op zondag 27 oktober 2019 is het weer zover: onze jaarlijkse grote assortimentsproeverij in Hotel Haarhuis, recht tegenover station Arnhem Centraal.

Tussen 13.00 en 17.00 uur op deze dag heeft u in alle grote zalen van Hotel Haarhuis de gelegenheid om ca. 100 kwaliteitswijnen uit ons uitgebreide assortiment te proeven.

Wij, Michel, Marja, Mariska en Harm, maar ook collega's van Henri Bloem uit het hele land zullen u meenemen op een reis door de wereld van wijn.

Tevens zullen een aantal bekende wijnboeren de reis naar Nederland maken om u te laten genieten van hun wijnen.

Cantina Terlano, Alto Adige, Italië

Wij zijn heel blij dat wij uit Noord-Italië, Alto Adige oftewel Süd-Tirol, Julia Springeth mogen begroeten van het gerenommeerde wijnhuis Cantina Terlan met hun prachtige, vooral witte wijnen.

Bodegas Valdemar, Rioja, Spanje

Uit Rioja, Spanje komt Ainara de Dios naar ons toe van Bodegas Valdemar, een prachtig familiebedrijf, met een eeuwenoude traditie, waar wij dit voorjaar nog op bezoek zijn geweest.

Herdade do Rocim, Alentejo, Portugal

Ook waren wij dit voorjaar bij Herdade do Rocim in Alentejo, Portugal en David Rego wilde heel graag naar Nederland komen om het verhaal te vertellen van hun bijzondere amforewijnen.

De entrée voor deze middag bedraagt € 12,50 per persoon en u kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar arnhem@henribloem.nl of te bellen naar 026-4455220.

Een proeverij kan natuurlijk niet zonder een goed stuk brood, lekkere kaas en heerlijke charcuterie.

We zijn dan ook heel blij dat we dit jaar 

Slagerij PutmanTom van Otterloo

allemaal uit de Steenstraat weer mogen begroeten.

Naast alleen de proeverij is het ook mogelijk om er een complete middag en avond van te maken, door na afloop van de proeverij te blijven dineren in het restaurant van Hotel Haarhuis, Perron 5.

Diner in Perron 5

De chef kok heeft speciaal voor deze gelegenheid een mooi wildmenu samengesteld, bestaande uit: 

Terrine van eendenlever en calvados appeltjes, geserveerd op brioche

***

Wildbouillon met shiitake en bospaddenstoelen met verse kruiden en een rouleau van patrijs

***

Duo van hert (filet en sukade), wild jus, gebakken oesterzwammen en een puree van knolselderij

***

Parfait van hazelnoot en witte chocolade met een saus van Pedro Ximénez en rozijnen

De prijs van dit menu inclusief wijnarrangement, ijswater en koffie/thee bedraagt € 43,95 p.p.

We hopen u te mogen begroeten.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Michel, Marja, Mariska en Harm
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

FacebookTwitterInstagramPassie-pas