1975 - 2020 Inno en Henri Bloem,

meer dan vier decennia met elkaar verbonden. 

 

                  Inno in 1975                                                                                                 Inno op bezoek bij Pascual Toso

 

Een wijnreis all over the world.  

Er was een tijd van komen …. 

Als jonge twintiger wilde Inno reizen, had een aantal maanden in Frankrijk en ruim een half jaar in Israel gewerkt en wilde eigenlijk backpacken richting India. En toen kwam Bloem in mei 1975, toen nog Henri Bloem’s Vinotheek geheten, op zijn pad.

Hij was ondertussen al aardig gek van wijn en verliefd op de winkel geworden en toen de mogelijkheid zich voordeed om per 1 juli 1976 zelfs eigenaar te worden begreep hij heel goed dat hij die kans maar één keer kreeg. En de wereld zien….? Dat lukte ook wel door de vele wijntripjes all over the world.  

Het speuren bij wijnboeren naar lekkere en bijzondere wijnen met een goede prijs/kwaliteitsverhouding op alle niveaus is altijd de rode draad geweest en is dat nog steeds bij Wijnkoperij Henri Bloem. Het uitsluitend wijn willen verkopen was  best wel een beetje eigenwijs en vreemd in die tijd, maar Inno geloofde er in en heeft wellicht ook het geluk gehad dat Henri Bloem de tijdgeest mee had. In 2002  werd Edwin mede-directeur en werd het op de Oudegracht zelfs zo druk dat de winkel vanwege bereikbaarheid en parkeerdruk in 2004 naar de Adriaen van Ostadelaan is verhuisd. 

Er is een tijd van gaan …. 

De laatste jaren heeft Inno zich in Nederland en Afrika al aardig kunnen voorbereiden op het loslaten van ‘zijn’ winkel en werkte nog 3 dagen per week in de winkel. Maar nu is het moment daar dat hij het ‘wijnstokje’ helemaal overdraagt aan Edwin en zijn team. Na ruim 45 jaar verbondenheid met Wijnkoperij Henri Bloem. Tot en met zaterdag 27 juni is Inno elke dag nog aanwezig in de winkel om, op gepaste wijze in coronatijden, afscheid te komen nemen. U bent van harte uitgenodigd langs te komen. 

Meer dan vier decennia vieren: een wijnreis over de wereld! 

Inno heeft het geluk mogen smaken van het openen en groeien van de wijnmarkt en de opkomst van Italiaanse, Spaanse, Portugese, Oostenrijkse wijnen in de winkel. Rond 1975 waren het de tapwijnen en vooral Bordeaux, een verdwaalde Rhône en Bourgogne, wat Elzas en wat Duitse wijnen. Later kwamen de Australische, Nieuw-Zeelandse, Argentijnse, Chileense, Zuid-Afrikaanse en Amerikaanse wijnen erbij. Een wereldreis die Inno ooit voor ogen had, maar dan zonder backpack. 

Wij willen die reis van 45 jaar met jullie vieren. Inno heeft in dit licht een aantal ‘jubileumpakketten’ samengesteld met daarin wijnen die een bijzondere betekenis of herinnering voor hem hebben: een wijnreis in 45 jaar all over the world. Een reis door de tijd. Om die met u te delen heeft Inno een aantal spannende wijnreispakketten samengesteld die u kunt bestellen/kopen tegen jubileumprijzen.  

Wij hopen jullie komende weken, samen met Inno, te mogen begroeten, 

Edwin, Joke en Pierre 

Inno’s Wijnreispakketten:

  
    
  

 

  

 

Bestellen?

Bestellen doet u eenvoudig door deze mail te beantwoorden en uw wens kenbaar te maken.

utrecht@henribloem.nl of even te bellen.

Desgewenst bezorgen wij deze pakketten gratis bij u thuis, maar het is natuurlijk veel leuker om Inno even gedag te zeggen/zwaaien en uw bestelling in onze winkel op te halen.

 

 

Tot ziens in onze winkel.

Edwin, Joke en Pierre

Wijnkoperij Henri Bloem Utrecht

Adriaen van Ostadelaan 12 | 3583 AL UTRECHT | T: 030-2331142
utrecht@henribloem.nl | www.henribloem.nl 

 

Shop bewust, mail of bel gerust