Inama / Soave Classico (2024)
Vin Soave
De druiven worden na het ontstelen zacht geperst. Fermentatie, malolactische omzetting en opvoeding op roestvrij staal, waarvan vier maanden in contact met de lies.
- Witte wijn
- garganega
- Soave Classico , Veneto
-
Pasta carbonara
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
De smaak is vol, breed en fluwelig, met hints van peer, ananas, banaan. Zijn amandel-toets in de afdronk is typisch. Een frisse, volle, gelaagde wijn met een sappige minerale afdronk, klein amandelbittertje.
- Wijn type: Witte wijn
- Soort: garganega
- Land: Italië
- Regio: Veneto
- Subregio: Soave Classico
- Karakter: Fris droog
- Alcohol: 12.00%
- Serveren rond: 6-8°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2024
- Producent: Inama
- Dit product is lekker bij:
Pasta carbonara
De getalenteerde wijnmaker Stefano Inama heeft in weinig jaren de enorme potentie van zijn wijngaarden tot uiting weten te brengen. Zijn “Vin Soave” is bereid uit 100% Garganega-druiven. De meeste Soave’s worden gemaakt van Garganega en een deel Trebbiano druiven. Inama doet dit niet waardoor zijn Soave veel geconcentreerder en rijker van smaak is.
Hij heeft een mooie strogele, zeer transparante kleur met groene reflexen. De smaak is vol, breed en fluwelig, met hints van peer, ananas, banaan. Zijn amandel-toets in de afdronk is typisch. Deze wijn is zeer geschikt als aperitief en past goed bij gerechten op basis van witte vis, maar ook spaghetti alla carbonara. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een glas voor jonge witte wijnen.







