Wijnkoperij Harts Wijnhandel Amsterdam

Over wijnwinkel Hart’s Amsterdam

Hart’s Wijnhandel, sinds 1880 gevestigd in Amsterdam, heeft zich in 1996 aangesloten bij Henri Bloem. Hart’s Wijnhandel geniet al jaren bekendheid vanwege zijn kwaliteitswijnen. En doordat we zelf actief importeren lopen we voortdurend tegen nieuwe wijnen aan. Ontdekkingen die u al proevend door de gehele wijnwereld loodsen. Reis mee en laat u adviseren.

 

Het assortiment van Harts wijnhandel

Maandelijks verzenden wij onze nieuwsbrief met daarin wijnen uit ons kernassortiment maar ook met nieuwe vondsten. Elk jaar komen wij weer met voorverkopen uit Bordeaux, Bourgogne, Port, Rhône, Madiran en Italië. De liefhebber kijkt er naar uit. Ook uw relatiegeschenken zijn bij ons in goede handen en wij bezorgen deze trouwens in binnen- en buitenland.

Wijnproeverij – wijncursussen bij Harts wijnhuis

U kunt bij ons terecht voor proeverijen, hou daarvoor onze evenementenkalender in de gaten. Daarnaast hebben we altijd wel mooie wijnen voor u open staan op onze proeftafel. Wanneer u echt alles over onze wijnen en wijnhuizen wilt weten, kom dan snel langs, we vertellen u er graag over. Wij hopen u snel in onze wijnhandel te mogen begroeten.

Wijn bezorgen (gratis van € 60,-- in Nederland)

Wij bezorgen in overleg bij u thuis. Voor bezorging in onze regio geldt een minimum afname van 12 flessen, daarbuiten 24 flessen. Ook uw relatiegeschenken zijn bij ons in goede handen en wij bezorgen deze trouwens in binnen- en buitenland.

Waarom kiest u voor Henri Bloem

 • Snelle levering dankzij de landelijke spreiding
 • Scherpe prijzen door directe import bij producent
 • In elke vinotheek is een Vinoloog werkzaam
 • Relatiegeschenken op maat
 • Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel Nederland

Agenda | Evenementen

  Meer evenementen

  Henri Bloem Beste wijnwinkel van Amsterdam


  Zondag 12 januari was het zover: de uitreiking van de prijs voor beste wijnwinkel van Amsterdam volgens wijnschrijver Harold Hamersma van Het Parool. Frank de Bie en Mark de Graaf van Hart’s Wijnhandel, welke is aangesloten bij Henri Bloem's Vinotheken, mochten deze prijs in ontvangst nemen. Uiteraard trots dat dit gelukt is met alle concurrerende wijnwinkels in onze hoofdstad. “ Hoe word je nou winnaar "Maar hoe word je nu winnaar?" was een veel gestelde vraag van de vele Amsterdammers die bij deze uitreiking aanwezig waren. Elke zaterdag staat er in de PS bijlage van Het Parool de editie van het proefpanel van Harold Hamersma. Over een jaar gezien heeft hij 12 proefpanels die elk per keer de 4 mooiste wijnen kiezen bij de gerechten die mevrouw Hamersma kookt. Elke maand krijgen alle supermarkten, slijterijen en wijnspeciaalzaken een email met daarin de 4 gerechten  die de komende maand gekookt gaan worden. Per gerecht mag je als winkel 1 wijn inzenden waarvan jij denkt dat dat de beste wijn-spijs combinatie is. Het proefpanel bestaat uit een bekende Nederlander, een sommelier / restauranteigenaar en vast panellid Harold Hamersma. Mevrouw Hamersma opent de wijnen en doet ze in “blindproefzakjes” zodat geen van de 3 aanwezige proevers weten wat er voor ze staat. Door middel van een eerste filtering van +, +/- en – vallen de eerste wijnen af. Vervolgens worden door het geven van cijfers de mooiste drie wijnen eruit gehaald en komen ze op zaterdag in de weekendbijlage van Het Parool. Zo zijn er in 2013 ongeveer 1100 wijnen geproefd door het proefpanel. “Met vlag en wimpel” zei Harold Hamersma hebben wij in totaal 14 vermeldingen gehad in 2013 waarvan 4 x de eerste, 5 x de tweede en 5 x de derde plaats. Uiteraard gaan we in 2014 weer de mooiste wijn-spijs combinaties samenstellen om onze titel te behouden! (Mark de Graaf(l) en Frank de Bie(r) krijgen de prijs uitgereikt door wijnschrijver Harold Hamersma)
  Lees meer

  Harts Wijnhandel Amsterdam

  Vijzelgracht 27
  1017 HN Amsterdam

  Gesloten Morgen open vanaf 9.30 uur
  Maandag
  Gesloten
  Dinsdag
  09.30-18.00 uur
  Woensdag
  09.30-18.00 uur
  Donderdag
  09.30-18.00 uur
  Vrijdag
  09.30-18.00 uur
  Zaterdag
  10.00-17.00 uur
  Zondag
  Gesloten

  Eigenaar(s):Frank de Bie (bedrijfsleider)


  Btw: NL804959183B01
  IBAN: NL46 RABO 0126 8831 81