Wijncursus voor gevorderden (SDEN3) 2019

ma 14 januari 2019
Henri Bloem Leiden

SDEN3/WIJNCURSUS VOOR GEVORDERDEN( WIJNBREVET)

Wat is het Wijnbrevet?

Het Wijnbrevet is het toegangsdiploma tot de Vinologenopleiding. Er zijn geen toelatingseisen voor een cursus of examen voor het Wijnbrevet. Het Wijnbrevet is een vervolgcursus op de cursus voor de Wijnoorkonde, maar je kunt ook direct toegelaten worden, als er voldoende ervaring aanwezig is.

Voor wie is het Wijnbrevet geschikt?

  • Medewerkers gastronomie, horeca, wijnhandel, slijterij of groothandel. § Consumenten, de gevorderde wijnliefhebber

Wat leer je in deze cursus?

Deze cursus behandelt alle belangrijke aspecten van wijnbouw en vinificatie, evenals diverse  wijnen en wijngebieden van de wereld. Het analytisch proeven wordt zeer intensief geoefend. Tijdens de wijncursus wordt er voornamelijk blind geproefd om al je zintuigen nog beter te trainen, ook wijn – spijs combinaties komen aan bod. De laatste cursusavond wordt afgesloten met een proefexamen om je te trainen voor het officiële examen. De cursus bestaat uit 10 lessen van elk 2,5 uur en per avond worden er minimaal 8 kwaliteitswijnen geproefd, die regelmatig worden gecombineerd met hapjes voor de wijnspijservaring! Totaal proef je dus ongeveer 80 wijnen in diverse prijsklasse tussen de € 4,50 en € 30,-.

Tijdens de cursus ontvang je 10 % korting op de wijnaankopen. Tevens bieden wij je de mogelijkheid van een jaarabonnement op Perswijn magazine met korting!

De cursus kan afgesloten worden met een examen voor een landelijk erkend diploma Wijnbrevet SDEN 3 (niet inbegrepen), dit is tevens de verplichte vooropleiding om aan de Vinologenopleiding (SDEN 4) deel te mogen nemen.Bij deelname aan het examen moet je rekening houden met ruim 40 uur zelfstudie. In 2016  en 2017 zijn alle cursisten die deelnamen aan het examen geslaagd!

Cursus data  2019:

Maandag 14 en 28 januari, 4 en 11 februari, 4, 11 en 25 maart, 1 en 15 april en 6 mei

Tijd: 19.45 uur tot 22:15 uur

Cursuslocatiein de wijnwinkel van Henri Bloem Leiden Levendaal 96-98 2311 JN Leiden (www.henribloem.nl)

Informatie: T: 06-22035492 of keytowine@gmail.com