Proef Elzas wijnen met Adam Olivier van Bott-Frères

za 18 mei 2019
Henri Bloem Utrecht

Adam Olivier van wijnhuis Bott-Frères uit de Elzas komt speciaal naar Utrecht om de diversiteit van de Elzas wijnen aan u te laten proeven!


Alweer negen jaar geleden bracht de familie Bott-Frères een bezoek aan onze winkel in Utrecht.
Hieronder een foto met het bewijs, duidelijk minder grijze haren en rimpels ;-)

Gelukkig zijn de wijnen die ze maken nog net zo mooi als toen! De wijnen van Bott-Frères onderscheiden zich van ander producenten in de Elzas door hun wat vollere en rijkere stijl. Dit komt door lagering van de wijn op grote oude houten vaten. Deze houten vaten zijn al zo'n 150 jaar oud en dus een zeer belangrijk familiebezit! De familie heeft ongeveer 20 hectare wijngaarden in de omgeving van Ribeauvillé in het hart van de Elzas. In de wijngaarden worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en de druiven worden met de hand geplukt. Daarnaast werken ze in de kelder met de modernste technieken en hebben ze dus de beschikking over de mooie oude houten vaten.
De huidige generatie die aan het roer staat wordt vertegenwoordigd door Paul Bott. Hij heeft zich erop toegelegd om ook mousserende wijnen gaan produceren en dat is zeer goed gelukt! Deze dag staat naast klassiekers als Pinot Gris, Riesling en Gewürztraminer ook deze Crémant d'Alsace te proeven open. Wil je al wat meer weten over het wijnhuis, kijk dan eens naar dit filmpje op Youtube

 

"Quality in the vineyard, in the grapes and in the wine!" dat is het motto huidige eigenaar Paul Bott.

 

Waar: Wijnkoperij Henri Bloem Utrecht
Wanneer: zaterdag 18 mei
Tijd: van 13.00 tot 17.00 is Olivier in de winkel, wijnen staan open om te proeven vanaf 10.00
Inschrijving: niet nodig, loop gewoon binnen en sluit aan bij de proeftafel
Kosten: geen, dit is gratis voor onze klanten