Gratis proeverij met Il Falchetto

za 4 november 2023
Henri Bloem Utrecht

Wijnboer in de winkel:
Adriano Forno, eigenaar van Tenuta Il Falchetto uit Piemonte, komt naar Utrecht om zijn wijnen uit deze fantastische Italiaanse regio te laten proeven. 

Waar: Winkel Henri Bloem Utrecht
Wanneer: Zaterdag 4 november 2023
Tijden: Van 12.00 tot 17.00 is Adriano in de winkel. De wijnen zijn al te proeven vanaf 10.00. 
Voor wie: Iedereen! Loop binnen en sluit aan bij de proeftafel. Inschrijving is niet nodig. 
Kosten: Geen, deze proeverij is gratis en daarnaast hebben we ook nog leuke actieprijzen

Over Il Falchetto

De familie Forno maakt al wijnen sinds de eerste helft van de twinstigste eeuw. Momenteel wordt het bedrijf gerund door de 3 gebroeders Forno, waarvan Adriano ons komt bezoeken. Op het land hanteren ze de grootste kaliteitstandaarden; alles wordt met de hand geplukt en ze gebruiken geen bestrijdingsmiddelen. Il Falchetto heeft een heerlijk assortiment, waarvan wij een prachtige selectie hebben gemaakt. Vooral de wijnen van de druif Barbera, die daar geweldig gedijd, vindt zn weg naar menig glas in Utrecht. Maar laten we ook de typische witte druif vandaar, Arneis niet vergeten, heerlijk floraal en fris. En natuurlijk ook de dessertwijnen van Moscato en Bracetto, voor het feestseizoen wat er aan zit te komen, beide topkeuzes!

Iedereen is welkom, loop gewoon binnen wanneer het je uitkomt en maak kennis met de wijnen  van Il Falchetto #komproefenbeleef!