Jubileumpakket

Jubileumpakket van onze favorieten

 Nr. 1. Michel’s favoriet: Bodegas Mas Alta Els Pics 

Net als voor mensen die hun best doen om boven de middelmaat uit te steken, heb ik een zwak voor druiven die ook keihard moeten werken om alles uit de bodem te halen wat erin zit. En dat is bij deze Els Pics zeker het geval. In het uiterste noordoosten van Spanje ligt Priorat, een wijngebied in een ruige en onherbergzaame regio, waar de wijnstokken heel diep moeten wortelen om het schaarse beschikbare water te kunnen bereiken. Dat is dan ook de reden dat de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken gemiddeld 80 jaar oud is, wat de concentratie in de wijn natuurlijk zeer ten goede komt. De wijn is een perfecte blend van voornamelijk Grenache (Garnacha), subtiel aangevuld met de zachtkruidige Carignan, de heerlijk fruitrijke Cabernet Sauvignon en een vleugje Merlot, dat alles met een rijping op Franse eiken vaten voor een periode van 12 maanden. De volle, ronde smaak, de lange afdronk en de brede inzetbaarheid bij diverse stevige gerechten maken dit tot een wijn, waar ik iedereen heel graag kennis mee wil laten maken. (Michel)

Nr. 2. Marja’s favoriet: Weingut Auer St. Laurent 

St. Laurent dankt zijn naam aan de beschermheilige van koks (hoe toevallig, aangezien ik in mijn vorige leven de scepter zwaaide in de keuken van Het Wolvenbosch) en levensgenieters, Sint Laurentius, van wie op 10 augustus zijn naamdag wordt gevierd. Dat is ook precies de dag dat de St. Laurentdruif aan zijn rijping begint. Vrij vroeg dus, waardoor hij in koelere gebieden zo goed gedijt. Met het klimmen der jaren kies ik persoonlijk steeds vaker voor wat meer elegantie in een wijn i.p.v. de zware, vaak hoog-alcoholische wijnen. En biologisch vind ik ook heel belangrijk. De wijnen van Auer passen perfect in dat plaatje. Leopold Auer, die samen met zonen Lukas en Matthias 22 ha. aan wijngaarden in de Oostenrijkse “Thermenregion” volledig biologisch bewerkt, heeft altijd een zwak gehad voor aan Pinot Noir verwante druiven, zoals dus de St. Laurent. Het is een bijzondere druif, die elegantie paart aan kracht, fruitigheid aan de toch rijke smaak; een ideale begeleider van gevogelte, maar evenzeer van wildzwijn.
De spanning en finesse in deze wijn maken hem tot (één van) mijn favoriete wijnen. (Marja)

 Nr. 3. Mariska’s favoriet: Domaine Belle Crozes-Hermitage blanc, Terres Blanches

 Daar waar de Mistral waait, de bodem voornamelijk bestaat uit graniet, en waar biologisch werken veel voorkomend is: de Noord Rhone, één van mijn favoriete gebieden, waar deze prachtige wijn vandaan komt. Crozes-Hermitage is de grootste Appellation van dit gebied waar hoofdzakelijk rood wordt geproduceerd (van de Syrah druif) en een klein beetje wit. Deze parel is er daar één van. Gemaakt van de Marsanne en Roussanne druif, die opgevoed wordt op Frans eiken. Een zachte volle aromatische wijn, met rijkdom en spanning. Een fantastische match met rijke gerechten, of om te genieten bij romige kaas. Een veelzijdige wijn, mede daarom mijn witte favoriet op dit moment! (Mariska)

 Nr. 4. Harm’s favoriet: Weingut Franzen, Bremmer Calmont Riesling

 ''Mooie wijnen komen alleen van druiven die afkomstig zijn van de allerbeste plekken''

Zo ook deze Riesling, wat naast mijn favoriete druivenras, ook afkomstig is uit één van de meest fascinerende wijngaarden van Duitsland.
De Bremmer Calmont, waar de bodem uit 100% leisteen bestaat, is ook de steilste wijngaard van Europa. Pas als je met eigen ogen ziet hoe bijzonder deze plek aan de Moezel is, wordt pas duidelijk dat elke handeling in deze wijngaard met de hand moet gebeuren.
Dit alles samen maakt dat dit mijn meest favoriete wijn is binnen ons brede assortiment. (Harm)

 Nr. 5. Melissa’s favoriet: Marqués de Murrieta Reserva

 Toen ik vorig jaar hier begon met werken, was ik erg zoekende naar mijn persoonlijke smaak. Die heb ik ondertussen gevonden en van een goede Rioja kan ik erg blij worden. Deze Rioja komt uit het beste deel van de Rioja, namelijk Rioja Alta waar de bodems van kalkhoudende klei zijn, dit geeft de wijn kracht en body. Er zit 83% Tempranillo, 9% Graciano, 6% Mazuelo en 2% Garnacha in deze Rioja. De wijn heeft 20 maanden in Amerikaans eikenhout van 225 liter gerijpt en heeft daarna nog anderhalf jaar flesrijping gehad. Het resultaat: een smaak van rijp rood fruit, vanille en cederhout, rijpe tannines en een lange afdronk. (Melissa)

Nr. 6. De favoriet van onze klanten: Schola Sarmenti Nerío Nardo

In de top tien van bestverkopende wijnen staan steevast een paar wijnen uit Apulië, en in de maanden november en december springt er daar eentje in het bijzonder uit: De Nerío van Schola Sarmenti, een wijn, gemaakt van handgeplukte Negroamaro-druiven (80%), aangevuld met de wat onbekendere Malvasia. Met een gedegen opvoeding van een heel jaar op eiken vaten is dit een wijn die ook dit jaar weer menig Kerstdis tot grote hoogte zal stuwen. De wijn wordt gekenmerkt door een heerlijke, uitnodigende geur, een breed smaakpalet van rijp, zwart fruit, met daarnaast tonen van mokka en chocola, en een zachte, warme afdronk. Veluws hert met een Port-sausje is bij voorbeeld een fantastische combinatie.

Ook tijdens onze jubileumproeverij kwam hij weer als meest populaire wijn uit de bus, dus in dit pakket met toppers mag hij zeker niet ontbreken.

Dit pakket is uitsluitend verkrijgbaar bij Henri Bloem Arnhem.