Etiket Wijn van de Burgemeester

 een sponsor actie voor het ‘KWARTIER van de BURGEMEESTER’ van Henri Bloem.

 

Wijnkoperij Henri Bloem zit al 15 jaar in onze wijk en draagt op geheel eigen wijze bij aan het Kwartier van de Burgemeester. Een speciaal geselecteerde Burgemeesterswijn is de komende maanden te koop in de vestiging aan de Amsterdamseweg.

 

Het gaat om een rode en een witte Meliac. Wijn uit het uiterste zuiden van Frankrijk, de Pays d’ Oc. De rode wijn is gemaakt van de Syrah, wat Grenache en de lokale Carignan. De witte is een heerlijk frisse combinatie van Sauvignon, Grenache Blanc en de vooral in Zuid-Afrika bekende Chenin. Souplesse is het toverwoord en de wijn moet het hebben van zijn frisheid, omdat er geen houtrijping aan te pas komt.

Michel en Marja van Tooren wonen zelf niet in de wijk, maar hebben er al 15 jaar hun zaak. "Veel van onze klanten wonen hier en als als er zoiets gebeurt, vind ik dat je mee moet doen", zegt Michel. Wijn heeft volgens hem alles te maken met het project van De Plaats: cultuur, kunst, muziek en theater. "Wijnmaken is een cultureel erfgoed en daarmee ook een kunst. Voor ons is het een kunst om goede wijnadviezen te geven bij alle gerechten waar mensen onze winkel mee binnenkomen. Ook klinkt wijn als muziek. Het begint al met het proosten: het geluid van kristal tegen kristal als voorproefje voor wat komen gaat. Een symfonie aan smaken en ontdekkingen in een goed glas wijn. Het openen van een mooie fles wijn is als een theaterstuk. De proloog, waarin de kurkentrekker een belangrijke rol speelt, vervolgens het ruiken en proeven van de eerste slok en daarna het drinken zelf met voorspelbare, maar ook onverwachte wendingen. En tot slot de epiloog, de afdronk, de Grande Finale, daar waar alles precies op z’n plek valt. Het nagenieten!"

En juist daarom is het drinken van een fles Burgemeesterswijn in feite al een mooie gebeurtenis. En als je bedenkt dat je er ook Het Kwartier van de Burgemeester mee sponsort, dan aarzel je geen moment meer en ren je naar Henri Bloem om een doosje te bemachtigen. Het gaat tenslotte om je eigen wijk!

Voor meer informatie: Kwartier van de Burgemeester.

Wijn van de BurgemeesterDe rode en witte Burgemeesterswijn is te koop voor 5,95 euro. Van elke verkochte fles gaat 1,50 euro naar Het Kwartier van de Burgemeester.

(bron: Wijkcontact, Hanneke Nagel)