Castellare di Castellina

23 juni 2015, Italië Chianti Classico

Castellare

Op 23 juni 2015 hebben we het topwijnhuis Castellare di Castellina in het Chianti Classico gebied bezocht.
Het was even zoeken voor ons om het te vinden, maar uiteindelijk kwamen we bij een pittoresk wijnhuis uit.
Omgeven door de wijngaarden kom je aan bij de oprijlaan bij het Wijnhuis waar de vriendelijke mevrouw die ons rondleidde ons al op stond te wachten. 

Wijngaard CastellareCastelare di Castellina

Uiteraard is Italië één van de mooiste wijnlanden ter wereld, deze omgeving met wijngaarden, heuvels en schitterende uitzichten bewees maar weereens dat Toscane een divers gebied is met onbeperkte mogelijkheden.
Rond het wijnhuis staan de vele wijngaarden van Castellare, het bezichten daarvan was al een hele belevenis, iedere druivenstok krijgt zijn eigen benadering en alles moet van de allerhoogste kwaliteit zijn wil het de naam Castellare op het etiket krijgen.


Castellare Castellare Kelder

In de kelder mochten we de vele jaargangen van Castellare bezichtigen, het was een grootse hoeveelheid aan verschillende houten vaten, in het Frans ook wel 'barriques' genoemd. Indrukwekkend om te denken dat de wijnmaker al deze verschillden vaten uit elkaar kan houden en daar de wijnen van Castellare mee maakt. Er werd ons verteld dat de vogeltjes op de etiketten ieder jaar veranderen en dat dit vogels zijn die je in het Chianti Classicogebied kunt spotten. Aangezien Castellare biologisch en met respect voor de natuur werkt is er dus liefde voor flora en fauna.

Proefkamer

Aan het einde van de rondleiding stond er nog een geweldig proeverij voor ons te wachten.
Zo mochten we de vele verschillende wijnen van Castellare proberen, deze smaken met zo'n achtergrond toch net altijd even anders dan thuis in de tuin. De fruitige,degelijk Chianti Classico is al van een heel goed niveau, terwijl de 'risvera' en de 'Il Poggiale' tot iedere wijnliefhebber zijn verbeelding zullen spreken. Afsluitende met de I Sodi San Niccolo, wat een magistrale wijn is die een groot bewaarpotentieel heeft konden we niets anders dan vol bewondering spreken over Castellare di Castellina.
Een bezoek om niet gauw te vergeten.

Voor informatie over de wijnen kunt u ook onze website bezoeken.
Castellare Henri Bloem  

Of natuurlijk langskomen in onze winkel, om één van deze klassiekers zelf in huis te hebben

Chianti ClassicoChianti Classico RiservaIl PoggialeI Sodi S. Niccolo