• Gratallops Escanyavella Gratallops Escanyavella - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Gratallops Escanyavella Gratallops Escanyavella - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Cal Batllet - Celler Ripoll Sans / (2018)

Gratallops Escanyavella

Zeer indrukwekkende wijn.

  •   Witte wijn
  •   Escanyavella
  •   Priorat
  •  

    Rijst met gekruide tofu, boontjes en satésaus met zwarte truffel

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Een van de zeer weinige, zo niet de enige producent die een witte wijn maakt van 100% Escanyavella! Immense persoonlijkheid en aromatische intensiteit; witte bloemen, rijp fruit met hints van citrus en kruiden, mineraal, breed op het gehemelte met een prachtige lineaire zuurgraad en immense lengte. Een werkelijk bijzondere wijn.

  • Wijn type: Witte wijn
  • Soort: Escanyavella
  • Land: Spanje
  • Regio: Priorat
  • Karakter: Elegant
  • Alcohol: 15.50%
  • Serveren rond: 18°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 15 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2018
  • Producent: Cal Batllet - Celler Ripoll Sans
  • Dit product is lekker bij:

    Rijst met gekruide tofu, boontjes en satésaus met zwarte truffel

Deze oude struikranken zijn geplant op de steile 'licorella'-gronden. De bijna uitgestorven Escanyavella-druiven worden met de hand geoogst, meestal eind september, van de biologisch geteelde wijngaarden van het landgoed (hoewel niet gecertificeerd). Natuurlijk rijk aan zuurgraad, streven ze ernaar deze frisheid te benutten terwijl ze een wijn van onvergelijkbare textuur en karakter maken.

Cal Batllet - Celler Ripoll Sans

Cellers Ripoll Sans wordt opgericht wanneer Marc Ripoll in het jaar 2000 als jong twintiger besluit terug te keren naar Priorat om er de familie-wijngaarden onder handen te nemen in Gratallops. Voordien werden de druiven steeds verkocht aan de lokale coöperaties. Marc vernieuwde de oude winery volledig en bouwde er Closa Battlet. De oude structuren van het gebouw werden behouden maar deze werden ingericht met de allernieuwst technische installaties. De druiven zijn allen afkomstig van hun eigen wijngaarden. Sommige stokken zijn meer dan 90 jaar oud. Ze staan op de typische Priorat heuvels met hun Llicorella bodems (zwart en roodachtig leisteen en mica) aangeplant. De wijngaarden staan verdeeld over Gratallops en Tooroja del Priorat. De 10 hectares aan wijngaarden worden allen biologisch/biodynamisch onderhouden, weliswaar zonder certifcaat.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.