• Valpolicella Ripasso Valpolicella Ripasso - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Valpolicella Ripasso Valpolicella Ripasso - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Spada / Valpolicella Classico Superiore (2016)

Valpolicella Ripasso

Een wat lichtere en minder zoete ‘Ripasso’!

  •   Rode wijn
  •   Valpolicella Classico Superiore , Veneto
  •  

    geroosterd vlees, wild of stevige kazen

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Droge stijl ripasso, mooi vol in geur en smaak met alle karakterestieke Ripasso-eigenschappen.

  • Wijnsoort: Rode wijn
  • Land: Italië
  • Regio: Veneto
  • Subregio: Valpolicella Classico Superiore
  • Karakter: Vol en romig
  • Alcohol: 13.50%
  • Serveren rond: 17°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2016
  • Producent: Spada
  • Dit product is lekker bij:

    geroosterd vlees, wild of stevige kazen

In de groene heuvels en vlaktes tussen Verona en het Gardameer ligt het gebied Valpolicella (vallei van de vele kelders). De streek is beroemd geworden door het gebruik van gedroogde druiven voor haar wijnen. Eigenlijk worden er vier versies van dezelfde wijn gemaakt: een "gewone" rode wijn (Valpolicella), wijn die "gepimpt" is met de gistrestanten van gedroogde druiven (Ripasso) en twee wijnen van 100% gedroogde druiven (de droge Amarone en de zoete Recioto). De wijn wordt gemaakt van Corvina (typische tonen van kers en bittere amandel), Corvinone (uitbundig aroma, tannines en een diepe paarse kleur), Rondinella (nog meer sappige kersen) en Molinara.

Midden in het Valpolicella Classico gebied ligt Cantina Spada, waar sinds 1910 de liefde voor het vak is doorgegeven van vader op zoon. De Spada-familie bezit 10 ha wijngaarden. Met respect voor traditie, eenvoud en passie produceren zij betaalbare Valpolicella-wijnen, met een iets lichter en droger karakter dan de meeste andere producenten. In 2003 maakt de Spada familie voor het eerst Ripasso. Voor deze Ripasso wordt de mooiste basiswijn geselecteerd en daarna worden de schillen van zowel de Amarone als de Recioto gebruikt voor de kenmerkende tweede alcoholische gisting. Dan rijpt de wijn nog 2 jaar in Frans eikenhout.

Spada

Cantina Spada ligt in het hart van Valpolicella, tussen het Gardameer en de stad Verona. Al een kleine eeuw wordt hier van vader op zoon wijn gemaakt.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.