• L`Age de Pierre  L`Age de Pierre - www.henribloem.nl - Henri Bloem
L`Age de Pierre  L`Age de Pierre - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Domaine Fontanel / Muscat de Rivesaltes (2021)

L`Age de Pierre

Wellicht niet zo bekend als Muscat Beaumes de Venise maar zeker een van hetzelfde kaliber!

  •   Zoete wijnen
  •   muscat à petit grains
  •   Muscat de Rivesaltes , Languedoc-Roussillon
  •  

    Lekker bij Tarte Tatin van peer met roomijs.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Kruidig muscat-aroma, volzoete smaak met zachte zuren. Tonen van rijpe perzik en abrikoos. Uitstekende balans en heerlijk bij een tarte tatin.

  • Wijn type: Zoete wijnen
  • Soort: muscat à petit grains
  • Land: Frankrijk
  • Regio: Languedoc-Roussillon
  • Subregio: Muscat de Rivesaltes
  • Karakter: Weelderig zoet
  • Serveren rond: 12°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2021
  • Producent: Domaine Fontanel
  • Dit product is lekker bij:

    Lekker bij Tarte Tatin van peer met roomijs.

De opbrengst van deze dessertwijn is slechts 30 hl per hectare, hetgeen de wijn een grote concentratie geeft. De wijn start de fermentatie op dezelfde wijze als de droge Roussillon, op het punt dat Pierre Fontaneil het suikerpercentage op gewenst niveau vindt stopt hij de gisting door toevoeging van wijnalcohol.

Domaine Fontanel

In het meest zuidoostelijk gedeelte van Frankrijk, tussen de Noord-Catalaanse kust en de voet van de Pyreneeën, ligt Domaine Fontanel, dat in 1989 door Pierre en Marie-Claude Fontaneil is opgericht. Zij traden in de voetsporen van de 6 generaties voor hen, die dit kleine gebied op traditionele wijze bewerkten voor de wijnbouw. Sinds 2017 hebben Elodie en Matthieu Collet het van hen overgenomen, maar Pierre blijft voorlopig als leermeester aan hun zijde. Ook bij Domaine Fontanel ligt de nadruk op de expressie van het terroir van de streek, die twee grondsoorten kent: klei-kalksteen (dat zorgt voor een open stijl wijn met zachte tannines en veel persoonlijkheid) en schist-mergel (dat zorgt voor soepele wijnen met veel zuren en delicate aroma's). de visie van de wijnmakers is kwaliteitswijnen te maken met respect voor de natuur. Daarom wordt er biologisch gewerkt, bijvoorbeeld door geen pesticiden of groeibevorderende middelen in de wijngaard te gebruiken.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.