• Gigondas Excellence Gigondas Excellence - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Gigondas Excellence Gigondas Excellence - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Domaine Grapillon d'Or / Gigondas (2019)

Gigondas Excellence

Begint net wakker te worden, maar wat een verborgen kracht en diepgang! Behoort tot grootste wijnen uit deze streek.

  •   Rode wijn
  •   grenache, syrah
  •   Gigondas , Rhône
  •  

    Trio van wildzwijn met kastanjepuree en stoofpeertjes.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Zeer intens, gul en rijk. Geur van rijp zwart fruit, kruiden, leer, tabak en chocolade. Mondvullend met wederom rijpe zwarte bessen, bramen en Provencaalse kruiden. Eindeloze afdronk!

  • Wijn type: Rode wijn
  • Soort: grenache, syrah
  • Land: Frankrijk
  • Regio: Rhône
  • Subregio: Gigondas
  • Karakter: Rijk en complex
  • Alcohol: 14.50%
  • Serveren rond: 18°C
  • Bewaaradvies: Nu op dronk, tot 15 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2019
  • Producent: Domaine Grapillon d'Or
  • Dit product is lekker bij:

    Trio van wildzwijn met kastanjepuree en stoofpeertjes.

De grenache druiven voor deze 'Excellence' komen van 40 - 80 jaar oude stokken en worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. De opbrengst is 35 hl/ha. De maceratie duurt 30-35 dagen, om een grote concentratie en complexe aroma's te krijgen. Om het meest pure van de wijn in de fles te krijgen wordt er niet gefilterd en lagering geschiedt "en cuve", dus geen hout.

Domaine Grapillon d'Or

Bernard Chauvet runt samen met zijn dochter Céline dit domein, dat 15 ha bezit in Gigondas en 2 ha in Vacqueyras. Op het etiket van Grapillon d'Or staat het jaartal 1806, het jaar waarin het domein gevestigd is. Het bedrijf is al die generaties familiebezit gebleven. Het jaartal is ingekrast in de muur door de eerste bewoners.

Sinds Céline alweer zo'n 10 jaar dagelijks met de productie van deze geweldige Gigondas is belast is de kwaliteit nog flink toegenomen. Zij werkt zeer serieus op concentratie en is voorzichting met het gebruik van nieuw hout. Dit resulteert in één van de beste wijnen uit de streek. Deze wijn kan goed rijpen, maar is jong ook zeer toegankelijk. 

De druiven van dit Domaine worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Céline geeft de voorkeur aan betonnen vaten i.p.v. rvs, omdat beton de temperatuur in het vat constant houdt. Om het meest pure van de wijn in de fles te krijgen wordt er niet gefilterd en lagering geschiedt gedurende 1 jaar op oude vaten. Het Domaine is als enige bekroond met de hoogste onderscheiding "Laureat du Prix d'Excellence 2012" gekozen uit alle wijnen in het Rhônedal.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten