• Corimei Dolce Corimei Dolce - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Corimei Dolce Corimei Dolce - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Schola Sarmenti / (2016)

Corimei Dolce

Dessertwijn van primitivo.

  •   Zoete wijnen
  •   primitivo
  •   Puglia
  •  

    Warme chocoladecake overgoten met witte chocoladesaus.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Intense geur van geconfijt zwart fruit, kruiden en cacao. Volle zoete smaak van zwarte bessen, pruimenconfiture, koffie en chocolade.

  • Wijnsoort: Zoete wijnen
  • Soort: primitivo
  • Land: Italië
  • Regio: Puglia
  • Karakter: Weelderig zoet
  • Serveren rond: 16°C
  • Bewaaradvies: Nu op dronk.
  • Oogstjaar: 2016
  • Producent: Schola Sarmenti
  • Dit product is lekker bij:

    Warme chocoladecake overgoten met witte chocoladesaus.

De druiven voor de Corimei zijn laat geoogst, waardoor de druiven meer suikers opbouwen. Vervolgens laat men ze licht indrogen. De druiven zijn afkomstig van 65 jaar oude stokken.

Schola Sarmenti

Schola Sarmenti is opgericht door een aantal kwaliteitsbewuste producenten in het uiterste zuiden van Italië, het schiereiland Salento, met het specifieke doel: het behouden en verder uitbouwen van de culturele en technische nalatenschap van generaties wijnmakers in Salento. Het wijngoed bestaat uit authentieke wijngaarden die deskundig bewerkt en beschermd zijn gedurende ca. 80 jaar. De wijngaarden van Schola Sarmenti leveren vooral autochtone druivensoorten zoals de primitivo (al meer dan 500 jaar bekend in Apulië) en de negroamaro (al meer dan 2000 jaar), maar hier en daar staan ook mondiaal bekende druivensoorten aangeplant. De opbrengst per ha is hier laag, de druiven worden met de hand geplukt en volgens de modernste technieken verder geselecteerd in de kelder. De wijnkelder is hypermodern en voorzien van de laatste technische snufjes.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.