• Pedro Ximenez Pedro Ximenez - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Pedro Ximenez Pedro Ximenez - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Bodegas Málaga Virgen /

Pedro Ximenez

Ideale begeleider voor desserts met pure chocolade en rijpe oude kazen!

  •   Zoete wijnen
  •   pedro ximénez
  •   Malaga
  •  

    Chocoladedesserts (taart, mousse) met vanille ijs.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Mahoniekleur met tint van jodium. In de mond gedroogde zuidvruchten (rozijnen), caramel, koffie. Dikke, zoete, stroperige wijn met een zeer lange afdronk.

  • Wijnsoort: Zoete wijnen
  • Soort: pedro ximénez
  • Land: Spanje
  • Regio: Malaga
  • Karakter: Weelderig zoet
  • Serveren rond: 8°C
  • Bewaaradvies: Nu op dronk.
  • Producent: Bodegas Málaga Virgen
  • Dit product is lekker bij:

    Chocoladedesserts (taart, mousse) met vanille ijs.

In tegenstelling tot de Reserva de Familia laat men de druiven voor deze wijn niet indrogen, waardoor de wijn een lager suikergehalte heeft. De most laat men vergisten tot 15 graden alcohol, waarna de wijn 24 maanden rijpt op Amerikaans eikenhout.

Bodegas Málaga Virgen

De broers Salvador en Francisco López startten hun wijnbedrijf in 1885, met als voornaamste doel het opvoeden, commercialiseren en exporteren van Malaga-wijnen en de productie van brandy`s en likeuren. Druiven werden ingekocht bij de talloze wijnboeren uit het achterland. Later begonnen zij tevens met de verkoop van conserven, de produktie van houten vaten en de verkoop van wijn via een keten van proeflokalen.Door het avontuurlijke en doorzettende karakter van de broers kregen zij al snel de bijnaam `Los Leones` (de leeuwen). De bodega draagt nog steeds deze bijnaam. Na vele tegenslagen zoals de Spaanse burgeroorlog, de phylloxera en de eerste- en tweede wereldoorlog zijn de broers Rafael en Juan Ignacio de nieuwe leeuwen. De bodega is inmiddels uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf, met bijna 500 hectaren wijngaard voornamelijk beplant met Pedro Ximénez en Moscatel en men produceert nog steeds wijnen van onberispelijke kwaliteit met in stand houding van oude tradities. Eén van die tradities is het drogen van de druiven op matten van riet (esparto) in de zon om zodoende het suikergehalte te concentreren.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.