Uit Puglia komt het geweldige wijnhuis Schola Sarmenti. Zij maken een range aan prachtige wijnen in zuiden van Italië. Deze Italiaanse wijnen uit Puglia zijn zeer populair, vanwege de krachtige en volle smaken, die voortkomen door rijping van de zon. Schola Sarmenti Nerio Riserva is een voorbeeld van een top wijn die Schola Sarmenti vervaardigd. Niet voor niets heeft deze Nerio riserva al meerdere keren in de WineSpectator beste wijnen van de wereld gestaan. Dit komt door de onberispelijke kwaliteit van de rode wijn uit Puglia.

Smaakomschrijving Schola Sarmenti Nerio Riserva

De Nerio riserva is gemaakt van de negroamaro-druif. Deze druif het vrij vertaald ‘zwart bitter’, daarmee verwacht je een wijn met veel zuren en tannines. Niets is echter minder waar in deze rode wijn uit Puglia, want deze smaakt juist kracht, vol met donkere fruittonen en een zwoele afdronk. De Nerio Negroamaro is dan ook een zeer populaire krachtpatser die iedereen lekker vindt.

Schola Sarmenti staat bekend vanwege de primitivo

Naast dat Schola Sarmenti de Nerio Negroamaro produceert, maakt het wijn huis ook meerdere wijn van de primitivo uit Puglia. Dit druivensoort heeft de afgelopen een verpletterend opmars gemaakt in Nederland en ver daar buiten. Schola Sarmenti Primitivo komt in meerdere vormen van wijn met onder andere:

  • Critèra Primitivo
  • Cubardi Primitivo
  • Diciotto Primitivo

Naast deze heerlijke rode wijnen uit Puglia, maakt men ook nog de Tempo al Vino serie, met Tempo al Vino Primitivo. Een prijs-kwaliteit topper die geschikt voor iedere borrel.

Schola Sarmenti Nerio Riserva uit Nardo

Deze rode wijn komt specifiek uit Nardo. Vandaar dat je wijn ook wel tegenkomt als Nerio Nardo Riserva. Dit komt doordat de wijn gemaakt is in het plaatsje Nardo, dat weer midden in het Puglia wijngebied ligt. Doordat het zo zuidelijk gelegen is krijgt de rode Italiaanse wijn veel zon en dit zorgt voor de zwoele en kruidige smaak.

Serveertip

Schenk deze krachtige volle Nerio Riserva in grote glazen op een temperatuur tussen de 16 en 18 graden.

Bewaaradvies

Deze rode Italiaanse wijn kan je nog 3 tot 5 jaar bewaren.