Pascual Toso: Passie en kwaliteit
De wijngaarden van Bodegas y Viñedos Pascual Toso liggen op 750 meter hoogte in Maipú Mendoza, Argentinië. De roots van Pascual Toso liggen
in Italië. De wijnen van dit huis zijn een verrassende mix: Italiaanse klasse en Zuid-Amerikaanse passie, Franse druivensoorten op Argentijnse bodem
en een moderne stijl van wijn maken op traditionele ent geschoeid.

Toso Estate Chardonnay 2022
Neem de warme dagen, koele nachten, de kennis van wijnmakers Paul Hobbs en Rolando Lupino en je krijgt dit resultaat: tropisch fruit van mango en ananas en licht vanille in de
neus en een fris groene appel-zuurtje met een volle, rijke romigheid in de smaak.

Toso Estate Malbec 2022
De geuren van klein zwart fruit, cacao, koffie en vanille geven al aan dat je met een stevige wijn te maken krijgt. Zachte tannines en een volfruitige, vlezige soepele smaak met een
Oriëntaalse kruidigheid. Deze malbec lust iedereen. Koel hem terug naar 16 graden, dat kan ie wel hebben met zijn expressieve fruitigheid Haal jij de BBQ weer even uit het
schuurtje?

Domaine de la Foliette
Laat drie gedreven boeren hun gang gaan in een wijngaard in de Val de Loire en dan gebeurt er dit...Dennis Brosseau, Jean Hervouet en Eric Vincent tonen respect voor de natuur bij de wijnbouw, het onderhoud van de winhaarden en het maken van de wijn.

Domaine de la Foliette Grains de Folie 2022
Verrassing! Door zijn aroma’s van citrus, buxus en vuursteen knipoogt de Grains de Folie ietwat naar een Pouilly Fumé. Hij heeft een aangenaam ‘kruisbessenfris’ zuurtje. Is strak maar heeft body (door toevoeging van de chardonnay druif). De hints van venkel, anijs en een bittertje in de afdronk maken deze wijn echt af. Schenk hem niet al te koud (op 11-12 graden) en laat de aroma’s echt uit je glas je neus in stuiven.

Domaine de la Foliette Muscadet sèvre et Maine Sur Lie Vieilles Vignes 2022
De melon de Bourgogne-druif (muscadet) komt van minstens 40 jaar oude stokken en is op eigen gist gerijpt. Nou, dat merk je en proef je. Hij geurt plezierig naar acacia, groene appel, citroenschil, zelfs een beetje kamperfoelie. Door zijn mineraliteit is de wijn in smaak fris, zacht en in afdronk een tikje ziltig. Lekker op een nazomerse avond met een snackje of tapas na het werk.

Cantina Kurtatsch
Je kunt hier niet alleen fantastisch wintersporten. Je haalt er ook nog eens de lekkerste wijnen vandaan. Het “beste van twee werelden” noemen ze dit gebied ook wel.
Italië of Oostenrijk, Alto Adige of Süd-Tirol. Dat geldt ook voor Cantina Kurtatsch. Het maakt ons niet uit bij Henri Bloem. Het belangrijkste is dat de wijnproducenten
van Kurtatsch hier al sinds de middeleeuwen fantastische wijnen maken. Cantina Kurtatsch is een coöperatie van 190 boeren die gezamenlijk 190 hectare aan wijngaarden
bezitten, een verscheidenheid aan terroirs met de gemene deler dat ze allemaal duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Kurtatsch Hofstatt Pinot Bianco 2022
Al 150 jaar wordt de van origine Franse pinot bianco druif op de wijngaarden van Hofstatt verbouwd. Zowel de graniet, leisteen– en vulkanische bodem als het microklimaat (temperatuur-
schommelingen in dag en nacht als gevolg van valwinden uit de bergen) brengen de pinot bianco (of weissburgunder) druiven, zoals ze in Zuid-Tirol heten, veel goeds. Het is
alsof je real life over de Alpenweide loopt: wilde bloemen, Alpenkruiden, bergappel, citroenmelisse, je ruikt het allemaal in het glas. Je proeft rijpe peer, wat citrus en mineraliteit met
toch een mooie zachte afronding door korte houtrijping op grote houten vaten. Mooi als aperitiefwijn maar ook met pasta vongole.

Kurtatsch Curtis Merlot-Cabernet 2021
De typische bordeauxdruiven, rond 1900 voor het eerst aangeplant, doen het goed in het warme zuidelijke deel van Zuid-Tirol. Deze sappige, volle wijn met veel rood en zwart klein fruit is lekker zacht van smaak door de merlot. De cabernet franc geeft hem een pepertje. Lekker met pasta al ragú. Prima wijn om je tijdens de nazomer alvast voor te bereiden
op de komende seizoenen.

Domaine de Dionysos
In 1980 start André Farjon wijnbedrijven in Uchaux en Cairanne, in het noordelijk gebied van de Vaucluse. Zoon Benjamin en diens goede vriend Dimitri Théodosiou komen er later bij. Alle
wijngaarden zijn volledig biologisch. De klei- en leisteenbodem van de heuvelrug La Belvédère en de koude mistralwind zorgen voor karakteristieke, betaalbare wijnen met het biologisch
keurmerk.

Domaine de Dionysos Côtes du Rhône La Devèze 2020
Flora en fauna met rust laten, biologisch te werk gaan, handmatige pluk, dankbaar gebruik maken van de elementen klimaat en bodem. Zo gaan Benjamin en Dimitri te werk.
Traditie gecombineerd met moderne technologie. Dat levert ze een soepele wijn op. Met aroma’s van viooltjes en rood fruit. En kruidig, vlezig, fruitig in smaak. Met deze wijn kun je
nog even rustig nazomeren.

Domaine de Dionysos La Cigalette 2020/2021
De familie Farjon produceert in Cairanne een robuuste, biologische krachtpatser onder de naam La Cigalette. De producenten gebruiken grenache, syrah, mourvèdre en
carignan. Je ruikt én proeft een pepertje, zoetig, rijp rood fruit, zoethout en specerijen. Allemaal in één wijn. Dat is nogal wat! Daarom kun je hem rustig bij uiteenlopende
gerechten drinken, van kaasplank tot paddenstoelen ragoût of tamme eendenborst met rode wijnsaus.

 

Download hier het PDF bestand van de september brochure >>>