Een heerlijk frisse garnalencocktail om het voorjaar te vieren!
Eenvoudig te maken, maar met een verrassende smaak waar iedereen blij van wordt.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram Hollandse garnalen
- 1 rijpe mango
- 2 stengels bleekselderij
- 1,5 eetlepel verse bieslook
Limoendressing :
- 125 ml creme fraiche
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels limoensap (bij voorkeur versgeprerst)
- 1 eetlepel droge sherry of droge witte wijn
- versgemalen peper
- 2 handjes veldsla
- plakjes citroen (ter decoratie)
Voorbereiding :
- Schil de mango.
- Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de stengels bleekselderij in de lengte in 4 repen en snij de reepjes weer in blokjes (brunoise).
- Snij de bieslook in stukjes
Bereidingswijze :
- Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen.
- Meng voor de dressing creme fraiche, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper.
- Schik de blaadjes sla in 4 mooie brede glazen.
- Verdeel het garnalen mengsel over de veldsla.
Schep hierover een eetlepel limoendressing.
Wijnadvies:
- Château de Parenchère Blanc Sec
Veel mensen waarderen de Bordeaux om zijn rode wijnen. Toch is Bordeaux van oorsprong een gebied waar topkwaliteit wit vandaan komt. De druivenrassen Semillon, Sauvignon Blanc en Muscadelle vormen een prachtig uitgebalanceerde Bordeaux Blanc wijn. Frisdroog, veel geur en een mooie ronde afdronk maakt deze wijn een perfecte begeleider van deze garnalencocktail. De frisheid in de wijn vindt u terug in de bleekselderij, bieslook en limoen én de volle smaken in de mango, crème fraîche en mayonaise. - Bujonis Cava Brut
Voor de liefhebber van mousserende wijn is juist deze Cava een gastronomische bubbel bij uitstek. Vanwege de zachte mousse en het frisse fruitaroma past deze Cava perfect bij een verfrissend voorgerecht als deze garnalencocktail. De dressing is naast fris ook romig waarbij deze 100% Chardonnay Cava ook prima overeind blijft staan!