Hamersma toppers
De Henri Bloem 2020 toppers van Harold Hamersma, één van onze favoriete wijnschrijvers.
Pascual Toso Estate Malbec 2019 - Je moet niet alles geloven wat op het etiket staat. Maar vooral zelf proeven, vindt Harold bij deze eigentijdse malbec van Pascual Toso. ‘Ook dit jaar is deze wijn weer gemaakt van stevig rood en zwart fruit. Trotse stoerheid en fiere tannines. Gastronoom van dienst adviseert via het achter-etiket om hem bij wit vlees met een lichte roomsaus te schenken… Vooral doen als er sprake is van een slechte kok. Dan proef je dat tenminste niet.’
Domaine de Montmarin Viognier 2019 - Al sinds 1488 is Domaine de Montmarin in de familie. Inmiddels is het domein iets groter dan toen, ze beplanten nu 350 hectaren. Hun druiven worden optimaal rijp door de mediterrane zon, maar behouden frisse zuren en karakter door de verkoeling van de zeewind. Ze maken veel wijn voor een mooie prijs. Harold vindt de viognier ‘heel aardig’. Viognier, fris en fruitig zoals je hem graag drinkt. Groene appeltjes voor de dorst.’
Domaine Moulinier Cuvée Tradition 2019 - Hierover schrijft Harold: ‘Een tijd terug maakte men bij Moulinier van deze cuvée een ‘zuidschuit’ met diepgang. Tegenwoordig gaat men voor een lichtere lading van bramenbakken, kersen en kersenlikeur, vanille en los gestorte mineralen. De wijn rijpt op rvs om zoveel mogelijk fruit te behouden. Dat is gelukt, de smaak is elegant en rond. Mét die licht kruidige ondertoon die zo typisch is voor de wijn uit Saint-Chinian.’’