Wijnvignet/SDEN 1

wo 13 november 2019
Henri Bloem Leiden

 

SDEN 1:

Houd je van wijn maar weet je er eigenlijk nog weinig van? Dan is deze basiscursus een ideale start om de wereld van de wijnen te leren kennen!

Door deze cursus proef je een aantal van de meest voorkomende druivenrassen en (her)ken je de belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden. Je leert een aantal wijnbasissmaken, zoals zoet, zuur en bitter te benoemen en maakt kennis met de beginselen van het wijnproeven. Je leert hoe je een wijn- en champagnefles het beste kunt openen en krijg je praktische serveertips zoals schenktemperatuur en enkele wijn/spijscombinaties. Kortom met deze opstapcursus ben je goed voorbereid op de basiscursus op SDEN 2 niveau.

De cursus Wijnvignet/SDEN 1 bestaat uit twee avondvullende programma’s. Hierbij gebruik je het lesboekje ‘Ik weet wat van wijn’. Wil je na de cursus Start met Wijn verder, dan kun je kiezen voor de Basiscursus (SDEN 2).

Locatie: Wijnkoperij Henri Bloem, Levendaal 96-98, Leiden (www.henribloem.nl)

Tijd: De lesavonden duren van 19.45 tot 22.15 uur. Prijs: €110 p.p. (inclusief BTW, cursusboekje, en 8 proefwijnen per avond).

Data: woensdag 13 en 27 november

Informatie: T: 06-22035492 of keytowine@gmail.com