Onder topproducent Bodegas Valdemar uit de Rioja vallen vijf wijnhuizen. Elk wijnhuis heeft eigen wijngaarden en een eigen stijl. Bodegas Inspiración brengt verrassende, moderne wijnen op de markt, die het resultaat zijn van unieke percelen en een grondig selectieproces. Conde Valdemar biedt ons de traditionele Rioja-stijl. De basis van de wijnen bestaat uit inheemse druivensoorten, die vaak vergeten of verwaarloosd zijn vanwege hun complexe en arbeidsintensieve verzorging en verwerking.

De tempranillo blanco is een spontane mutatie van de rode tempranillo. De druif werd na zijn ontdekking in Rioja Baja speciaal onderzocht en gekweekt. In 2004 werd tempranillo blanco toegestaan voor gebruik in witte Rioja's, Bodegas Valdemar is een van de weinige wijnhuizen die de druif groot op de kaart gezet heeft.

Conde Valdemar wordt beschouwd als een van de beste 5 wijnhuizen in de Rioja en haar wijnen zijn voor velen dé referentie voor Rioja. In tegenstelling tot andere grote wijnbedrijven in de regio, gebruikt Valdemar uitsluitend druiven uit eigen wijngaarden, waardoor de beste kwaliteit gegarandeerd kan worden. De Crianza bijvoorbeeld, rijpt 16 maanden op Amerikaans eikenhout, waardoor zachte tonen van kruiden, vanille en kokos ontstaan. 

Bodegas Valdemar

Bekijk hier de wijnen van Bodegas Valdemar