• Oh La La, Lafond Oh La La, Lafond - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Oh La La, Lafond Oh La La, Lafond - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Domaine Lafond /

Oh La La, Lafond

  •   wijngeschenken
Prijs39,25
  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de producent

Wát een superwijn produceert deze wijnmaker uit de Rhône! Opnieuw een volle, elegante, rijke witte wijn en een prachtig kruidige rode wijn. Dat ook nog volledig biologisch!

Dit pakket bestaat uit 2 rode wijnen en 1 witte.

 

  • Wijnsoort: wijngeschenken
  • Producent: Domaine Lafond
Domaine Lafond

De geschiedenis van Domaine Lafond gaat terug naar 1780 toen Jean-Pierre Lafond’s oudoom startte met het domein in Lirac en Tavel. Sinds Pascal, Jean-Pierre Lafond's zoon, in 1978 in het bedrijf is gekomen maakt Domaine Lafond grootse stappen waaronder het verkrijgen van een biologische certificering. Al sinds 2011 wordt hier 100% biologisch gewerkt.

Domaine Lafond bezit 65 hectaren wijngaarden in Tavel, Lirac en sinds 2001 een kleine hectare Châteauneuf-du-Pape. De percelen bevinden zich alemaal in de oostelijke helft van de appellaties Tavel en Lirac, tegen Châteauneuf-du-Pape. Het terroir is hier ook bezaaid met de beroemde cailloux (enorme ronde keien van 10-30 cm doorsnede), die zoveel kwaliteit toevoegen aan deze wijnen.

Pascal heeft, groot paardenliefhebber als hij is, de naam Roc-Epine toegevoegd aan de naam van het Domaine. Roquépine was het beroemdste drafpaard van Frankrijk uit de late 60er jaren.

De wijnen die Pascal maakt hebben de afgelopen jaren een ware zegetocht door Frankrijk gemaakt. Gecertificeerde biologische wijnen en volledig HACCP-gecertificeerd (voedselveiligheid) van één van de beste huizen uit Lirac, dat bleek een onweerstaanbare combinatie. Maar uiteindelijk geeft de smaak natuurlijk de doorslag en die is evenzeer overrompelend. Echt het beste uit de Côtes du Rhône.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.