• Bio-wijnen rood Bio-wijnen rood - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Bio-wijnen rood Bio-wijnen rood - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Proefpakket /

Bio-wijnen rood

Maak nu kennis met Super Bio rode wijnen van Henri Bloem. Heerlijk puur en fris!

  •   proefpakket
Prijs46,35
  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn

In dit proefpakket vindt u de volgende wijnen:

 

Domaine La Colombette Cabernet/Merlot  
- Intens van kleur, kruidig met tonen van donkerrood fruit, ook in de smaak volsappig met bessenfruit, iets vanille. Aantrekkelijke lange finale met zachte tannine. 

Domaine Dionysos La Devèze   
- Levendige rode kleur, aromatische neus met een hint van viooltjes. Geconcentreerde toch soepele wijn met gul fruit en kruiden. 

Petit Sios tinto   
- Intense kleur en geur. Bessen, rood fruit, kruiden, mokka en cacao. In de mond zacht en fruitig, met een lichte houttoets. 

Domaine Lafond Cotes du Rhone 
- Zacht en rijp fruit als kersen en zwarte bessen met een vleugje bosgeur. Soepele aanzet met toch lekker wat pit. Aangename finale met een weinig mooi geïntegreerde tannines. 

Fongaban   
- Boeiende kleur met mooie paarstinten. Lekker jong merlot-fruit met iets van laurier. Zeer smaakvol met iets tannines, maar vooral sap.  

Domaine La Colombette Au creux du nid rouge 
- Fonkelend rode kleur. Frisse smaak van rode bessen, kersen en bramen. Soepele en zuivere rode wijn!

  • Wijnsoort: proefpakket
  • Producent: Proefpakket

De wijn van de toekomst

Domaine la Colombette uit de Languedoc is inmiddels een oude bekende bij Henri Bloem. Vorige maand nog brachten wij vader en zoon Pugibet een bezoek en waren zoals gewoonlijk erg onder de indruk van deze bevlogen en visionaire wijnmakers. Vader François houdt een oogje in het zeil vanuit de wijngaarden - alleen zijn bebaarde gezicht steekt boven de begroeiing uit – terwijl zoon Vincent even enthousiast als altijd vertelt over de nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. Vincent is een gedreven wijnmaker, die nu al de wijn van de toekomst maakt. Toch blijft hij zeer bescheiden, zachtjes pratend, doch veel zeggend.

Op dit domaine geen chique bedoening; alle verdiensten worden direct geïnvesteerd in onderzoek naar nieuwe mogelijkheden. Daarmee hebben de Pugibets zich altijd al weten te onderscheiden. Zo zijn zij er in geslaagd het alcoholpercentage van hun wijnen naar beneden te brengen - zonder aan smaak in te boeten - door de moleculaire methode van omgekeerde osmose toe te passen. Hun onderzoek naar minder alcohol, ziekteresistente druivenstokken, irrigatietechnieken, alternatieve groeiwijzen voor druivenstokken en vernieuwingen op gebied van verpakkingen zijn nog volop gaande. Ooit zal het de Pugibets lukken om ‘Super-Bio’s’ met een Appellations Contrôlée te mogen produceren en verkopen.

Om het gebruik van kopersulfaat en sulfiet in de wijngaard tegen te gaan, is Colombette al een kleine 20 jaar bezig om druivenvariëteiten te ontwikkelen die resistent zijn tegen ziektes. En dat dit ze gelukt is bewijzen ze met deze wijn van de oorspronkelijk Duitse druivenrassen souvignier gris en muscaris, die geen pesticiden nodig hebben. De wijn heeft geen toevoegingen en daarnaast een laag alcoholgehalte van 11,5%. Bio-Plus+ dus!  

In de warmte van het nest

Een nieuw succes voor Colombette kwam een aantal jaren geleden met een nieuw druivenras - dat 15 jaar van hun geduld had gevergd - dat resistent is tegen schimmelziekten: Cal06-04. De naam doet weinig romantisch aan. Met de erfenis van deze druif zit het echter wel goed; de Cal06-04 is een nazaat van de sauvignon blanc en de riesling. Met zulk bloed kan het eigenlijk niet mis gaan! De Pugibets hebben patent aangevraagd voor deze druif, die de basis is van deze heerlijke witte Au Creux du Nid (‘in de warmte van het nest’) en niet voor niets bekroond werd met de International PIWI Wine Award.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.