Henri Bloem Leiden

Wie

De eigenaar van Henri Bloem Leiden, Ernst ten Haaf, kreeg van zijn vader de liefde voor wijn mee door tijdens vakanties in mediterrane landen kleine glaasjes wijn bij het avondeten te proberen. Deze wijnliefde gaat uiteindelijk terug tot aan zijn betovergrootvader die rond 1890 als telegrafist werkzaam was voor de overheid van de Zuid-Afrikaanse Republiek. Uit die tijd stamt ook de eerste foto uit het familiearchief met een zichtbaar van wijn genietend familielid.
Ernst zijn liefde voor wijn is groot en het is zijn passie om met  klanten ervaringen en interesses te delen. Op deze wijze kunt u de beste wijnkeuze maken.

 

Het assortiment

Henri Bloem Leiden biedt u een mooi en breed wijnassortiment uit Frankrijk: Languedoc,
Rhône, Bourgogne, maar ook prachtige Grand Cru Classé’s uit Bordeaux.
Ook onze Italiaanse afdeling mag er zijn met onder andere tophuizen als Paolo
Scavino, Casa Emma, Castellare, Garofoli, Argiano, Roberto Voerzio en Tenuta Il
Falchetto
. Voor de liefhebbers van Nieuwe Wereldwijnen valt er voldoende te genieten. Er is een ruime keuze aan wijnen uit o.a. Chili,Argentinië, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika. En met gratis wijn/spijs advies!

Elle zaterdag ontkurken wij diverse wijnen, vaak met een speciaal thema, om u te laten kennismaken met ons zeer uitgebreide assortiment.

 

Wijncursussen en proeverijen

In onze wijnwinkel worden de wijncursussen en themaproeverijengegeven door ervaren docenten die vinoloog zijn. Cursussen zijn te volgen op beginners- of gevorderdenniveau. Daarnaast zijn er regelmatig Themaproeverijen, met onderwerpen zoals Spaanse of Italiaanse wijnen, wijn en kaas, Rosé of Bordeaux. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw proeverij op maat samen te stellen. In overleg is veel mogelijk....van een Beaujolais primeur party tot een rieslingproeverij....neem gerust contact op (leiden@henribloem.nl).  Bekijk met regelmaat de agenda op deze website om op de hoogte te blijven van het aanbod.

Jaarlijks presenteren wij een deel van onze selectie op onze najaarsproeverij DE LEIDSE WIJNDAG,  een feest voor iedere wijnliefhebber. Meldt u HIER aan voor onze mailings of Like onze Facebookpagina om de uitnodiging niet te missen.

Wijnkoperij Henri Bloem Leiden is goed bereikbaar en parkeren kan voor de deur. Bestellingen vanaf 12 flessen kunnen gratis thuisbezorgd worden.

 

Bijzondere openingstijden in 2018

Maandag 2 april, 2e paasdag: Gesloten

Vrijdag 27 april, Koningsdag: Gesloten

Donderdag 10 mei, Hemelvaart: Open

Maandag 21 mei, Pinksteren: Gesloten

Woensdag 3 oktober, Leidens Ontzet; Gesloten

Zondag 23 en 30 december: Open 

 

 

Henri Bloem Leiden: dè speciaalzaak voor elke wijnliefhebber!

 

 

 

Henri Bloem Leiden

Adres

Levendaal 96-98

2311JN Leiden

Openingstijden

Maandag
13.00-18.30 uur
Dinsdag t/m Woensdag
10.00-18.30 uur
Donderdag
10.00-20.00 uur
Vrijdag
10.00-18.30 uur
Zaterdag
10.00-18.00 uur
Zondag
31 december 12.00-17.00

Contact

leiden@henribloem.nl
071-5121700

Winkels in de buurt

Contact opnemen

Controle tegen spamberichten

Inloggen Intranet