Château Pigoudet / Première 2017

De rosés van Château Pigoudet uit Aix-en-Provence werden in eerste instantie ontdekt tijdens een bezoek in de Provence. Na een blindproeverij met alle collega's scoorden deze wijnen zulke hoge punten, dat we u deze geweldige wijnen niet willen onthouden.

Fris, licht en elegant is de rosé Première. Zoals wijnmaker Ivan Kougazian van Château Pigoudet zelf zegt: "Een rosé om van te genieten tijdens een aperitief met vrienden, met een zomerse salade of vlak voor je middagslaapje in de tuin".

Het domaine ligt op 40 kilometer ten noordoosten van de prachtige stad Aix-en-Provence in de appellation Coteaux Aix-en-Provence. Het valt onder de gemeente Rians en de wijnbergen liggen op een hoogte van 400 meter. Het domaine wordt van de koudere noordenwinden afgeschermd door de Montagne Vautubière en in het zuiden door de beroemde Montagne Saint Victoire.

In 1992 kocht de Duitse ondernemer Bernhard Schmidt het château, om samen met zijn vrouw Elke hun droom te verwezelijken. Na zijn dood zette Elke Schmidt het bedrijf voort met haar dochter Sabine Rabe en diens echtgenoot Hans Ulrich. Zij zorgt momenteel voor de export. In 2008 komt Aurélien Pont in het bedrijf als regisseur. Samen met wijnmaker Ivan Khougazian wil hij van Chateau Pigoudet het beste domaine uit de Provence maken. 

Proefnotitie

Bleekrosé van kleur. Expressieve geur van bloemen, perzik, lychee en citrusfruit. In de smaak citrus en perzik, maar ook een hint van meloen. (13% alc.)

Land Frankrijk
Regio Provence
Subregio Aix en Provence
Soort Rose
Flesinhoud 75 cl.
Druif Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon en Syrah
Karakter Elegant kruidig
Drinken Nu op dronk.
Lekker bij Zomerse salade.
Serveren rond 11°C

Schrijf een review

heerlijk


door: AJ - 23 May 2016

Ben geen groot rosé-drinker, maar dit vond ik heerlijk. Pas wel op: drinkt zeer makkelijk weg...

Bestelinformatie

Flesprijs
€ 7,50
€ 45,00
€ 90,00
Aantal dozen

Winkels in de buurt

Uw product wordt toegevoegd.

Uw product wordt toegevoegd.

Uw product wordt toegevoegd.

Inloggen Intranet