Bodegas Castaño / GSM 2015

In 1975 besloot Ramón Castaño zijn druiven niet langer naar de plaatselijke cooperatie te brengen, maar zelf wijn te gaan maken. De familie Castaño bezat toen 140 hectare aan wijnbouwgrond. Vandaag de dag zijn dat er 500 en behoort Bodegas Castaño van Ramón samen met zijn 3 zonen tot de beste producenten uit de Yecla, de kleinste van alle D.O.’s uit de Levante. De Castaño’s zijn harde werkers met maar een doel: hoge kwaliteit produceren met hun eigen authentieke druivensoort Monastrell. Een producent die graag vasthoudt aan traditie en niet onder druk van commercie allerlei kunstgrepen aanwendt om maar aan een gemiddelde smaak te kunnen voldoen. Daardoor ontstaan er wijnen met een geheel eigen karakter en identiteit. Bestrijdingsmiddelen worden zo weinig mogelijk gebruikt en op een deel van de wijngaard wordt inmiddels helemaal biologisch gewerkt.

Bodegas Castaño is gelegen in Yecla, in het achterland van Alicante in het uiterste noorden van de provincie Murcia. Het is er droog en dor, met hier en daar een heuvel of zelfs een klein gebergte.  Hier regent het bijna nooit en in de zomer worden temperaturen van 40ºC bereikt. Het is een klein wonder dat de Monastrell hier kan overleven.

Bodegas Castaño is vandaag de dag een van de meest gerespecteerde wijnproducenten van Zuid-Oost Spanje. 

De wijn rijpt 4 maanden op eikenhouten vaten.

Proefnotitie

Een assemblage van Garnacha, Syrah enb Monastrell. Een echte mediterrane wijn met een geur van zwart fruit, kruiden en laurier. Vol en zacht van smaak mon ronde tannines. (14% alc.)

Land Spanje
Regio Yecla
Soort Rode wijn
Flesinhoud 75 cl.
Druif Garnacha/Syrah/Monastrell
Drinken Nu op dronk.
Serveren rond 18°C

Schrijf een review

Laat als eerste je mening horen.

Bestelinformatie

Flesprijs
€ 6,95
€ 41,70
€ 83,40
Aantal dozen

Winkels in de buurt

Uw product wordt toegevoegd.

Uw product wordt toegevoegd.

Uw product wordt toegevoegd.

Inloggen Intranet