Bacchus en het verlangen naar de roes

Bacchus en het verlangen naar de roes

Wijn en filosofie ontmoeten elkaar bij Café Sligting

Je hebt vast wel van de wijngod Bacchus gehoord, maar … er valt nog veel meer over hem te weten. Terecht raken schrijvers, psychologen en filosofen nooit uitgepraat over deze mythologische figuur. Net zoals wijn de alcoholische drank is met de meeste complexiteit, gaat dit ook op voor de god die deze drank symboliseert. Wijn en Bacchus maken de tongen los!

De Griekse halfgod Dionysus, die ook wel Bacchus genoemd wordt, bracht volgens de overlevering de wijnrank naar Europa. Hij symboliseert de roes, die tot verinnerlijking maar ook tot extase kan leiden. Tot inspiratie, maar ook tot seks en geweld. Bacchus is de god van Wein, Weib und Gesang, van seks en drugs en rock and roll.

Zondag 21 januari om 14.30 uur wordt het fijne van Bacchus door publieksfilosoof Jacqueline Duurland van de Haarlemse Filosofiefabriek met humor en flair haarfijn uit de doeken gedaan. Daar past natuurlijk een goed glas wijn bij! Die wordt je ‘geschonken’. Wijnkoperij Henri Bloem in Bloemendaal selecteerde voor Café Sligting de wijnen die het verhaal van Bacchus op uitermate prettige manier illustreren. De in wijn gedrenkte verhalen van Bacchus zijn een lust voor je zintuigen.

Café Sligting
Zijlweg 18
Overveen 

Meer data...

Winkels in de buurt

Inloggen Intranet